7.8 C
Craiova
sâmbătă, decembrie 2, 2023

10 ciudățenii despre Coreea de Nord. „Cel mai bizar loc de pe pământ“

Ți-ai imaginat vreodată că în Coreea de Nord poți fuma marijuana într-un Volvo din 1974? Iar dacă ești un demnitar poți avea alături câte fete vrei din „Echipa Plăcerilor“.

 

1.Sunt extrem de multe statui ale liderului Kim Il Sung

Și când spunem extrem de multe știm ce zicem. E vorba de 34.000 de statui care-l înfățișează pe „Liderul Suprem“ din Coreea de Nord. Una la 3 kilometri sau una la 750 de locuitori.

 

2.Toți locuitorii trebuie să poarte o insignă cu chipul lui Kim Il Sung

Aceste insigne sunt singurele „bijuterii“ pe care majoritatea nord-coreenilor și le permit. Pe piața neagră însă sunt foarte prețioase.

 

3.Sunt 28 de tunsori acceptate în Coreea de Nord

Tunsorile bărbaților trebuie să fie similare cu cea a Liderului Suprem. Femeile căsătorite trebuie să poarte părul tuns scurt. Femeile singure au posibilitatea să-și lase părul lung, dar până la o anumită limită, stabilită de lege.

 

4.Kim Jong Un nu a fost principalul succesor la „tron“

 

Actualul Lider Suprem al Coreei de Nord era cât pe-aici să nu mai conducă țara. Din cauza fratelui vitreg Kim Jong Nam. Acesta însă și-a pierdut succesiunea după ce a fost arestat în 2001 în Japonia. Din câte se pare, Nam încerca să ajungă la Disneyland folosind un pașaport fals.

 

5.Fratele vitreg asasinat de o femeie ce purta un tricou cu inscripția LOL

Din februarie, actualul conducător al Coreei de Nord nu-și mai face griji în privința pretendenților la șefie. Pentru că Kim Jong Nam, fratele vitreg, a fost asasinat. S-a întâmplat pe aeroportul din Kuala Lumpur. Unde o femeie i-a pulverizat în față o substanță toxică. Nam nu a mai apucat să ajungă la centrul de ajutor medical al aeroportului. S-a prăbușit în 2 minute. Avea 45 de ani.

 

6.Coreea de Nord nu are cine știe ce sportivi, dar are un mega-stadion

Stadionul 1 Mai din Phenian are o capacitate de 150.000 de locuri. Annual, aici se desfășoară „jocurile populare“, un eveniment la care iau parte peste 100.000 de participanți, implicați în competiții artistice și sportive.

 

7.Din spațiu poți identifica Coreea de Nord după beznă

Cu excepția capitalei Pehenian, în Coreea de Nord noaptea e negură bunget. Țara se confruntă cu mari problem în ceea ce privește rezervele de energie electrică.

 

8.Poți fi „high“ în Coreea de Nord

Marijuana nu este scoasă în afara legii în Coreea de Nord. Din contra, este chiar încurajat consumul, apreciindu-se că este o variantă mult mai sănătoasă comparative cu tutunul.

 

9.Coreea de Nord are o „Echipă a Plăcerii“ elitelor

Sunt peste 2.000 de femei care fac parte din „Echipa Plăcerii“. Ele au datoria de a mulțumi, în toate felurile, elita de conducere, militară și economică a țării.

 

10.Escadrila de mașini Volvo furate

În 1974, Kim Il Sung a dat lovitura. A adus din Suedia 1000 de autoturisme Volvo, dar niciodată nu a plătit pentru ele. Valoarea: 300 milioane euro, dacă ar fi să echivalăm la piața de acum. Ele nu au fost înapoiate Suediei, iar acum, după aproape patru decenii sunt în uz.

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles