10 lucruri uluitoare despre corpul uman. Putem trăi fără 5 organe!

Descoperă lucruri pe care, cu siguranță, nu le știai despre corpul uman. De-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit ce se întâmplă cu corpul nostru!

Știați că în timpul vieții, fiecare om produce salivă suficientă pentru a umple două piscine sau că în numai 30 de minute, corpul omenesc produce căldura necesară fierberii a 2 litri de apă? De altfel, un singur om, în stare perfectă de sănătate, poate elimina 15 litri de transpirație într-o zi. În corpul nostru sunt peste 90.000 de kilometri de vase de sânge. Sigur nu știai că avem puterea de a trage sau susține cu părul de pe cap doi elefanți maturi sau că dacă-ți pierzi degetul mic de la mână, pierzi 50% din puterea acelei mâini. Culoarea ochilor se poate schimba cu vârsta. Se întâmplă asta cam la 10-15% din populația caucaziană. Totuși, dacă schimbarea e dramatică (de la căprui la verde) sau se întâmplă la un singur ochi, e semn de boală și trebuie să te prezinți de urgență la medicul oftalmolog. Pielea se regenerează complet cel puțin o dată pe lună. Într-un an, schimbăm cam 700 de grame de piele. Femeile au mai mulți receptori de durere decât bărbații – dublu, de fapt -, însă au și o rezistență mult mai mare decât ei la durere. Tocmai de aia, ele se plâng mai rar. Cu cât ai IQ-ul mai mare, cu atât mai mult visezi. Cel puțin așa susțin cercetătorii!

Oamenii pot trăi și fără organe. Putem trăi fără stomac, 75% din ficat, un rinichi, 80% din intestine, fără splină, fără bilă și fără un plămân.  Supraviețuim mai mult fără mâncare, decât fără somn. Cam trei săptămâni putem rezista fără să mâncăm, dar privarea de odihnă va face corpul să cedeze după 11 zile.

Sursa : libertatea.ro

VIDEO! Fumezi? Mai gândește-te! În cât timp îți distruge fumatul plămânii

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0