18.7 C
Craiova
duminică, octombrie 2, 2022

Măsuri extreme în învățământ, 118 clase desființate

Vestea desființării celor 118 clase vine de la noul inspector școlar general din Gorj, Marcela Mrejeru, care a anunțat că modificările se vor face din anul școlar viitor.

S-au desființat destul de multe clase. Nu a apărut încă, urmează să apară aprobarea de la minister cu rețeaua școlară. Propunerea este cu 118 clase mai puține ca anul trecut” a explicat Mrejeru la Acces TV.

Inspectorul școlar general a abordat și tema colegilor nemulțumiți de situație. “Este o scădere drastică, sunt destul de multe nemulțumiri și în rândul colegilor mei directori, care și-au dorit altceva, nu li s-a aprobat la Inspectoratul Școlar. Aceasta este o problemă pe care o avem din urmă”, susține Mrejeru.

Potrovit pandurul.ro , inspectoratul școlar general susține că desființarea claselor duce la restrângerea activității. “Urmează restrângerea de activitate, suntem în perioada de depunere de dosare, până pe 9 mai se depun dosarele pentru restrângerea de activitate. Probleme nu vor fi, pentru că sunt profesori titulari, care au contracte pe durată nedeterminată. Soluții există pentru cei care își depun în perioada aceasta dosare. Fiecare își dorește ce este mai bine pentru el, există un punctaj și pe baza punctajului vor fi repartizați pe anumite posturi” .

În anii următori se anunță o situație și mai dificilă, cu mai multe clase desființate, deoarece numărul copiilor este din ce în ce mai mic.

Șefa ISJ Gorj propune ca soluție, să nu mai fie făcute titularizări. “Eu nu susțin titularizările foarte multe, că nici nu mai avem unde, și sunt mai degrabă de acord, conform metodologiei, cu acordarea de ore suplimentare pentru profesorii din școlile respective. Pentru că, la o restrângere, dacă sunt ore suplimentare împărțite la trei profesori, câte trei-patru ore, și nu mai sunt ore la un moment dat, acesta sunt orele care dispar și nu pleacă nimeni. Așa ar fi trebuit, așa e corect să se întâmple”, a declarat Mrejeru.

În 3 minute poți să citești și: Balșul va avea semafoare performante

 Se schimbă sensurile de circulație în Craiova

Concurs pentru cei mai buni gospodari

Primăria a semnat trei contracte noi de investiții pentru Craiova

CNAIR reziliază contractul privind proiectarea A13 Bacău – Brașov!

„După finalizarea procedurilor de încetare a Contractului de comun acord, se vor demara procedurile de achiziție publică” Compania Națională de Read more

Peștișorul auriu există! O fetiță l-a prins și costă aproape 80 de mii de euro

Tatăl micuței a fost uimit: „A fost primul pește pe care l-a prins” O fetiță de numai 9 ani a Read more

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,227FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles