1.2 C
Craiova
joi, februarie 22, 2024

13 cazuri de hepatită la o școală din Craiova

Focar de hepatita A la școala specială „Sfântul Mina”sf din Craiova. Până acum au fost confirmate 13 cazuri, dintre care 12 elevi și un adult, mai exact paznicul școlii.

Primul caz de hepatită a fost confirmat în toamna anului trecut. În total, sunt infectați 6 elevi de gimnaziu și 6 de liceu. Inspectoratul a declarat că a fost făcută dezinfecția, iar elevii care au intrat în contact cu cei bolnavi au fost vaccinați. Sunt confirmate 13 cazuri, iar 12 din 13 sunt elevi. A fost descoperit doar un adult infectat, și anume paznicul școlii.

Carantină la școală

Părinţii copiilor sunt revoltaţi şi susţin că primul caz de hepatită a apărut anul trecut în luna noiembrie. Primul caz a fost confirmat pe 10 noiembrie, anul trecut. Un elev de 17 ani a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș. Între timp, cazurile s-au inmulțit.

După apariția acestei boli, în școală s-a făcut dezinfecția și au fost vaccinați toți copiii care au intrat în contact cu cei bolnavi. Focarul de infecție este în evoluție și va fi declarat închis doar după 42 de zile de la ultimul caz externat.

Hepatita A este boala mâinilor murdare care este determinată de igiena personală precară, dar şi de alimentaţia necorespunzătoare. După ce o persoană se infectează cu virusul hepatitic A, poate să dureze 2 până la 4 sau chiar 7 săptămâni până să apară semnele sau simptomele bolii. Acestea pot să difere în funcție de vârsta persoanei infectate. Unele persoane pot să nu prezinte simptome evidente, acestea numindu-se asimptomatice. De multe ori însă persoanele infectate se simt și arată bolnave. Majoritatea acestora vor avea nevoie de spitalizare.

 

Citește și http://bit.ly/2EQLvrb

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles