fbpx

După 15 mai ai voie să-ți faci freza și dinții, n-ai voie să pleci din oraș!

Ce afaceri intră în blocstarturi pentru a se deschide în 10 zile. Toate deciziile anunțate de Iohannis.

Din 15 mai, România își schimbă starea, din urgență în alertă. Din motive de epidemie: „Starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Și în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă”.

Relaxarea măsurilor se face, fix ca-n carte, pas cu pas: unul de uriaș, care va acoperi două săptămâni. Primul pas ne va permite să ne punem dinții, să ne facem freza și astfel dichisiți să vizităm muzee. „Câteva lucruri se schimbă. După 15 mai ne putem mișca în interorul localității unde avem treabă. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare. Din 15 mai vom vea la dispoziție saloanele de îngrijire personală. De asemenea se vor redeschide cabinetele stomatologice și muzeele”.

Ne mai putem învârti prin oraș, dar maxim trei. Dacă suntem patru, zbang amendă: „Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepții. Este voie să se plece pentru probleme medicale, în interes de serviciu, pentru sport individual. Deci sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane”.

Se vor uita la noi cum facem selfie-uri prin oraș cei care viețuiesc prin localități care se află în carantină, gen Suceava, Țăndărei: „Măsurile de relaxare nu se aplică în localitățile care sunt în carantină. Acolo această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat”.

Iohannis nu a adus în discuție hotelurile, restaurantele, barurile. În ceea ce le privește pe primele, deschiderea lor s-ar putea face decât pentru cupluri despărțite în starea de urgență, având în vedere că nu prea ai cum să-ți părăsești localitatea.  

În 3 minute poți să citești și: VIDEO! Bilanț de weekend la Infecțioase Craiova: un mort, patru salvați!

 VIDEO! Premiul pentru „cel mai scump grătar de 1 Mai” merge în Oltenia!

 Gata cu vremea bună: Cod galben în 33 de județe!

Doi craioveni de 18 ani, prinși la furat în cartierul Valea Roșie!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
După 15 mai ai voie să-ți faci freza și dinții, n-ai voie să pleci din oraș!
Article Name
După 15 mai ai voie să-ți faci freza și dinții, n-ai voie să pleci din oraș!
Description
Ce afaceri intră în blocstarturi pentru a se deschide în 10 zile. Toate deciziile anunțate de Iohannis.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0