12.3 C
Craiova
duminică, aprilie 14, 2024

1,5 milioane de euro pentru finala Cupei României!

În acest an, finala Cupei României aduce bani importanți atât pentru câștigătoare, cât și pentru finalistă!

Finala Cupei României va aduce o cheltuială de aproape 1,5 milioane de euro pentru FRF. Marți, miercuri și joi vor avea loc meciurile din ”sferturile” competiției. Ambele echipe din Craiova sunt în cursă.

Bani mulți în finala Cupei României

Cluburile mari din România au tot desconsiderat Cupa României în sezoanele recente, însă competiția devine una tot mai importantă. E de luat în seamă datorită premiilor pe care le oferă, în bani și în obținerea unui parcurs european cum nu poți dobândi în campionat. În următoarele trei zile vor avea loc partidele din sferturile de finală.

Câștigătoarea Cupei României va intra în preliminariile Europa League. E pentru prima oară când doar din Cupă se poate ajunge direct în Europa League. Campionatul nu oferă un astfel de bilet. Campioana merge în primul tur preliminar al Champions League și mai există două locuri de Conference.

A doua clasată are garantat accesul în Conference League, a treia din clasament trebuie să joace un baraj împotriva celei mai bune formații din playout deținătoare a licenței UEFA. Lucrurile ar putea să fie simple în playout, unde e posibil ca doar două formații să primească licențe UEFA: U Cluj și FCU Craiova.

350 mii pentru câștigătoare

În afara mizei importante pe care o constituie participarea în Europa League, Cupa României Betano mai conține și premii importante în bani. Câștigătoarea va încasa 354.000 de euro, finalista se va alege cu 114.000 de euro. Bugetul total pe care l-a alocat Federația pentru premiere în ediția aceasta: 1.442.000 de euro, potrivit fanatik.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles