fbpx

Liga 1 cu 16 echipe: Burleanu a fost de acord!

Președintele Federației Române de Fotbal a făcut un anunț de ultima oră în legătură cu implementarea sistemului cu 16 echipe în Liga 1!

Răzvan Burleanu a vorbit despre posibilitatea ca în sezonul 2020/2021, în Liga 1 să joace nu mai puțin de 16 formații. Se pare că președintele Federației nu s-ar opune acestei variante, cu o singură condiție: păstrarea sistemului play-off – play-out. Acesta a explicat și ce modificări ar trebui făcute dacă numărul cluburilor din primul eșalon ar crește.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

„Există posibilitatea ca numărul echipelor să fie mărit. Avem o analiză asupra sistemului cu 16 echipe. FRF a demarat un studiu în urmă cu doi ani jumătate alături de UEFA în ceea ce privește creșterea numărului de echipe. În momentul de față avem o analiză în ceea ce privește cel mai bun sistem care se potrivește fotbalului românesc. LPF a respins acest secenariu în urmă cu doi ani, iar pe 3 august avem pe listă implementarea acestui sistem competițional. Dacă mâine cluburile din Liga 1, dacă deținătorii de drepturi TV vor propune această variantă, atunci o să fim de acord. Un sistem cu 16 echipe ar păstra sistemul play-off/ play-out. Acest sistem prinde din ce în ce mai mult teren și o întoarcere la un sistem cu tur și retur ar prezenta destul de multe dezavantaje. Dacă am trece la 16 echipe o să putem să avem o mult mai bună utilizare a datelor. Un alt avantaj este introducerea unei punți de legătură între play-off și play-out. Campioana play-out-ului să joace un meci de baraj cu ultimul loc de Europa League. Există și dezavantaje… banii din drepturile TV se vor împărți la mai multe cluburi”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF (Federația Română de Fotbal), potrivit prosport.ro.

Dacă sistemul va fi implementat, conducătorii fotbalului românesc vor fi nevoiți să ia niște decizii clare, în ceea ce privește cele două locuri în plus. Se poate ca nimeni din Liga 1 să nu retrogradeze, iar ultimul loc să joace barajul cu locul 3 din Liga 2. Totodată, este posibilă și varianta în care locurile 3, 4 și 5 din Liga 2 să joace barajul cu ultimele trei clasate din prima divizie.

Tu ce părere ai: Ar fi mai interesantă Liga 1 cu 16 echipe? Comentăm împreună pe Facebook

În 3 minute poți să vezi și: FOTO: „Alții mâzgălesc zidurile legendelor, noi pictam legende pe ziduri!”

Astra-Craiova: Primul 11 al lui Cristiano Bergodi!

CFR a descoperit antidotul: toți fotbaliștii s-au vindecat de COVID-19!

Peluza Nord și Peluza Sud 97 vor cânta împreună la meciul Craiova-CFR Cluj!

Dan Nistor anunță dezastrul

E oficial: Laidouni a semnat și va purta numărul 93!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0