fbpx

19 locuri din România care i-au cucerit pe străini. Tu câte ai vizitat?

România este o țară frumoasă care ascunde în orice colț locuri spectaculoase. De asta s-au convins și străinii, care, potrivit Cntraveler au rămas fermecați de aceste locuri din țara noastră.

Sighișoara

Centrul istoric a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Mureș și în patrimoniul mondial UNESCO.

Lacul Roșu

Este un lac de baraj natural format iî urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, la poalele Muntelui Hasmasul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului. Numele sau provine de la Paraul Rosu care traverseaza straturi de culoare rosie cu oxizi si hidroxizi de fier.

Castelul Bran

Inițial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare, având la baza formă unui patrulater neregulat. În timp, ea a suferit numeroase modificări. I-a fost adăugat turnul de sud, un alt turn dreptunghiular a fost construit la est, iar între anii 1883 și 1886, acoperișul Castelului a fost îmbrăcat cu țiglă.

Transfăgărășan

Leagă Muntenia de Transilvania, străbătând cei mai înalti munți din România: Făgăraș. Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea că altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina din Munții Parâng, care urcă până la 2145 m.

Salina Turda

Salina Turda s-a redeschis în 1992 și este vizitabilă tot timpul anului. În 2017 se puteau vedea fostele mine Iosif, Rudolf, Ghizela și Terezia. De asemenea, demne de văzut sunt și utilajele medievale bile conservate din mină, de altfel unice în Europa, cum ar fi fierăria, crivacul și moară de sare.

Sarmizegetusa

Sarmizegetusa Regia a fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi române. După cucerirea Daciei și înglobarea ei în Imperiul Român, capitală a fost mutată la Ulpia Traiana, aflată la 40 de km depărtare.

Statuia Regelui Decebal

Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55m, aflat pe malul stâncos al Dunării, în apropiere de Orșova. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări.

Bâlea Lac

Este un lac glaciar situat la o altitudine de 2034m, în Munții Făgăraș. În 1932, lacul și o suprafață de aproximativ 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală. Au fost construite drumuri de acces în munte, iar în 1975 pentru facilitarea accesului la cabană și la traseele de creastă, s-a amenajat linia de telecabina.

Masivul Ceahlău

Masivul Ceahlău este cel mai înalt dintre grupa Munților Bistriței. Este străbătut de paralelă 47 grade latitudine nordică și de meridianul 25 grade longitudine estică. Cel mai apropiat oraș este Bicaz. La poalele lui, la circa 800 de m altitudine se află stațiunea turistică Durau.

Cimitirul Săpânța

Este faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viață și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

Delta Dunării

Aflată în mare parte în Dobrogea, România și parțial în Ucraina, este a două că mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Castelul Corvin

Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcție diverse, a prezenței unor inovații în plan militar și civil, precum și vieții tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.

Timișoara

Numele localității provine de la cel al răului Timiș, combinat cu substantivul maghiar var, „cetate”, adică Cetatea Timișului. Situat pe răul Bega, orașul este considerat capitală oficială sau inima regiunii istorice Banat. Clădiri emblematice ale orașului sunt Catedrala Mitropolitană și Opera Națională din Piață Victoriei, dar și Catedrala Ortodoxă Sârbă din Piață Unirii. Printre obiectivele turistice se numără Castelul Huniade, Palatul Baroc, Muzeul Satului Bănățean și Grădina Zoologică.

Casinoul Constanța

Este unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului Constanța, fiind ridicat în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910.

Vidraru

Parcul național reprezintă o zona montană cu abrupturi calcaroase, doline, lapiezuri, peșteri (Peștera Lenuța, Peștera de sub Padina Popii, Peștera Bijuteria), avene, grohotisuri, chei, cascade, ponoare, pajiști și păduri. Acesta include rezervațiile naturale Cheile Nerei – Beusnita, Izvorul Bigar, Ducin și Valea Ciclovei – Ilidia.

Cheile Nerei, Parcul Național Beușnița

Conform „Planului de Apărare al Argeșului”, împotriva dezastrelor, dacă s-ar întâmplă că barajul Vidraru să se rupă, viitură ar atinge 12 metri înălțime în Pitești, în 72 de minute de la ruperea barajului.

Palatul Parlamentului

Parlamentului este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, si cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume.

Sibiu

Patron al orașului este considerată a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se află pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casă Sfatului, având stema Brașovului sculptată dedesubt în relief.

Brașov

Parlamentului este a două cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil că suprafață din lume, și cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.

În 3 minute poți să vezi și: Alex Velea: „Ne vine să plângem de durere!”

Craioveanca Natașa Raab, în prag de depresie!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0