fbpx
3.9 C
Craiova
luni, ianuarie 25, 2021

32 de gorjeni care au intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus au fost izolaţi la domiciliu

32 de gorjeni care au intrat în contact cu cetăţeanul italian în vârstă de 72 de ani dignosticat cu coronavirus au fost izolate la domiciliu. Probele, prelevate de la 13 dintre aceştia, noaptea trecută, au fost trimise la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” din Bucureşti, urmând ca în continuare să fie luate probe de la restul de 19.

- Advertisement -
- Advertisement -

Potrivit prefectului de Gorj: „A fost iniţiată o investigaţie epidemiologică cu privire la identificarea persoalelor care au intrat în contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian.  Până în acest momemt, niciuna dintre persoaelor identificate că au intrat în contact cu cetăţeanul italian nu manifestă vreo simptomă care ar putea să contureze ideea că ar putea să fie purtătoare a acestui virus. Nu avem nicio solicitare la unităţile de primiri urgenţă şi nici la numărul unic de urgenţă 112 de la persoane care să prezinte simptome specifice acestui virus. Persoanelor care au avut un contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian li s-au prelevat probe biologice care au fost transportate în cursul nopţii la Institutul Naional «Matei Balş» din Bucureşti şi s-au luat măsura izolării la domiciliu sub supraveghere. Aceste probe biologice vor fi prelucrate la institutul Naţional Matei Balş şi sperăm ca în în cel mai scurt timp să avem rezutatul infirmării sau vonfirmării prezenţei coronaviruslului în judeşul Gorj. Această investigaţie epidemiologică se desfăşoară în continuare. Au fost şi copii de la care au fost luate probe“. 

Acesta a mai menţinat că s-a constituit un grup de lucru care se va ocupa de alimentarea cu hrană şi apă a persoanelor izolate, scrie adevarul.ro

De asemenea, jandarmii şi poliţiştii păzesc locuinţelele persoanelor izolate: „Persoanele care au intrat în cotact directo sau indirect cu cetăţeanul italian depistat cu COVID-19, precum şi a persoanelor din familie, recoltarea de probe de la persoanele care au intrat în contact cu acesta asigirarea supraveghereii persoanelor izolate la domiciliu până la comunicarea rezuktatelor proiblelor biologice. Constituirea unui grup de lucru care va comunica cu persoanele izolate pentru asigurarea cu alimente, apă şi alte bunuri necesare, monitorizarea stării de sănătate a persoanelor izolate la domiciliu prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi asigurarea măsurilor de alimentare cu apă, hrană şi alte produse“.   

Două persoane, soţ şi soţie, s-au prezentat, aseară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, susţinând că s-au întâlnit cu cetăţeanul italian. Acestea au fost izolate la domiciliu.

În 3minute citești și: Prognoza meteo: Un ciclon loveşte România

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

21,418FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
0Shares
0