0.1 C
Craiova
luni, decembrie 4, 2023

4 moduri pentru a fi sigur că protestul tău chiar face diferența! În Piața Victoriei le-a scăpat unul

Știm, ești supărat. Țara a ajuns un gunoi, iar politicienii își fac de cap. De ce protestul din Piața Victoriei s-a stins? Ia-ți o bere și citește mai jos regulile de bază pentru ca mișcarea de rezistență să aibă finalitatea dorită.

 

4 RESPINGE VIOLENȚA

Protestul nu necesită violență deoarece nu poate atrage atâta forță cât să doboare tirania ori un aparat de opresiune al statului pus la punct în zeci sau sute de ani. Potrivit studiilor istorice, este necesar ca doar 3,5% din populația unei țări să se angreneze continuu într-o opoziție non-violentă pentru a înlătura o dictatură.

Dar să nu apelăm încă la procente, pentru că nu am ajuns încă la etapa de marketing a revoluției noastre. (da, chiar există o etapă de marketing).

 

3 STABILIREA UNUI BRAND ȘI A SISTEMULUI DE COMUNICARE

 

Este absolut ironic, dar unul dintre pilonii cei mai puternici ai filosofiei anarhiste este branding-ul puternic. Iată anarhismul scos pe tarabă!

Graffiti, iar mai nou haștagurile (#rezist), pot fi extreme de eficiente revoluțiilor pașnice pentru crearea unor nrand-uri fantastice. Un exemplu fantastic îl reprezintă OTPOR – protestul unui grup civic care în 2000 a răsturnat guvernul din Serbia. Deși poate părea o stupiditate, cauza a fost ajutată imens de o imagine simplă:

Simbolul, imprimat pe numeroși pereți și bannere a ajuns inclusive la MTV Europe Awards în 1998, fapt care a determinat guvernul sârb să cenzureze producția.

 

2 SĂ TE SIMȚI BINE ESTE EXTREM DE IMPORTANT

 

Ok, suntem la protest, nu la o comedie sau la un meci de fotbal. Știm, trebuie să stai acolo cu orele, cu o pancardă în brațe. Nu ai toaletă lângă tine și nici aer condiționat. Te bate vântul din toate direcțiile, dar trebuie să susții cauza.

De aceea trebuie să găsește și ceva amuzant. Orice protest bun trebuie să aibă ceva funny, spre exemplu Pancardele din Piața Victoriei:

1 ȚINTA PUSA PE URMATOARELE ALEGERI

 

Aici a fost gâlma mișcării din România. Să sporești șansele de reușită, să schimbi ceva trebuie să alegi bine perioada în care să ieși în stradă. Altfel riști ca înghețat să te mulțumești cu jumătăți de măsură – o demisie aruncată ca osul la câine.

Loading RSS Feed
Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles