16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

5 lucruri pe care sigur nu le știai despre România.Tu cât de bine îți cunoști țara?

Deși Romania nu este în prim planul destinațiilor turistice, acest lucru ar fi posibil datorită folclorului bogat, al tradițiilor și obiceiurilor specifice fiecărei zone, al stațiunilor turistice din zonele montane sau a vacanțelor de pe malul Mării Negre.

Romania este unică în lume prin frumusețea și locurile pe care le oferă. Şi foarte puţine sunt cunoscute chiar şi de români. Însă, cu siguranţă, merită vizitate şi descoperite.

Iată cele mai interesante 5 lucruri pe care sigur nu le știai despre România

România are unul dintre cele mai vesele cimitire din lume, și anume Cimitirul Vesel din localitatea Săpânța, județul Maramureș. Cimitirul este faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile reprezentând scene din viața și ocupația persoanei respective. Pe unele cruci se găsesc și versuri umoristice în care sunt amintite persoanele înhumate.

Româna este singura limbă latină vorbită în Europa de Est. Majoritatea oamenilor cred că limba română este apropiată de limba rusă sau că are origini slave. În realitate, limba română este o limbă latină apropiată francezei, italienei sau portughezei.

Pe lângă faptul că Romania are cea mai mare resursă de aur din Europa, aceasta are și cea mai mare populație de urși bruni din Europa. De altfel, cea mai mare rocă sculptată din Europa, și anume statuia lui Decebal, se găsește undeva de-a lungul Dunării, în apropiere de localitatea Orșova. Tot în Romania a fost luminat și primul oraș din Europa, și anume Timișoara, în 1884.

Citește și 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles