fbpx

6 argumente care susțin candidatura echipei Universitatea Craiova la titlu!

Universitatea Craiova a făcut pasul decisiv în elita fotbalului autohton, iar traiectoria se anunță, în continuare, una ascendentă.

Mobilizarea fantastică din meciurile cu granzii!

Este primul sezon în care Universitatea Craiova învinge FCSB și CFR Cluj, principalele forțe din Liga 1. A fost 2-1 cu bucureștenii și 2-0 cu ardelenii. În total, având în vedere și remiza albă din Gruia, U Craiova a obținut 7 puncte din 9 posibile din partidele directe. Pe locul 2 în această ierarhie e CFR Cluj, 5 puncte, în vreme ce FCSB are un singur punct luat în compania oltenilor și clujenilor.

Continuitate pe banca tehnică la Universitatea Craiova

Devis Mangia va încheia în această vară al doilea sezon în Bănie, în ierarhia Ligii 1 fiind al doilea după Gheorghe Hagi, antrenorul – patron de la Viitorul Constanța. În schimb, Minteuan este al treilea tehnician de la Cluj în actual stagiune, după Edi Iordănescu și Toni Conceicao. Iar Teja e al doilea pe banca FCSB, după Nicolae Dică.

Stabilitatea din Bănie / gestionarea situațiilor de criză

La nicio echipă nu e liniște, nici în Bănie. Dar Craiova gestionează cel mai bine situațiile de criză. Un jucător care nu mai e în vederile antrenorului e împachetat și trimis la echipa a doua. Chiar dacă are un salariu fabulos, vezi cazurile Rossi și Gardoș. În schimb, la FCSB toți jucătorii, majoritatea plătiți regește, par păpușile lui Gigi Becali. După fiecare meci, patronul iese în presă și-și face praf angajații cu crampoane. Criză e și la CFR Cluj, în condițiile în care antrenorul echipei de pe primul loc a fost demis, iar jucătorii nu au acceptat să intre în cantonament pentru că nu și-au primit primele restante.

Devis Mangia: „Nu cred că voi fi demis”

Tiago Ferreira: „Meciul cu FCSB este special pentru noi și suporteri”

Management financiar de la Universitatea Craiova surclasează CFR și FCSB

Patru surse financiare mari și late au cluburile din Liga 1: drepturi TV, transferuri, sponsorizări, vânzare de bilete și abonamente. Diferența în privința locurilor din clasament e de vreo 200.000 de euro, deci nu e una exagerată, care să permită vreunei echipe să demareze cu un avans consistent. În privința transferurilor, supremația lui Gigi Becali pare de domeniul trecutului. Craiova vinde în ultima vreme cel mai bine: Băluță, Gustavo, Screciu în vară, cu vreo 5.5 milioane de euro, Mitriță în iarnă, cu 7.4 milioane de euro. La FCSB și CFR Cluj nu a fost o mutare notabilă. Banii pe care-i asigură sponsorii celor 3 echipe nu-i cunoaștem în amănunt, cert e că oltenii, cu Betano, au rezolvat problema sponsorului principal. În plus, Craiova este echipa din Liga 1 care câștigă cel mai bine din vânzarea de bilete și abonamente, plus produse cu însemnele clubului. De fapt, nu există comparație cu celelalte combatante. Cele 4 surse de venit conferă stabilitate financiară clubului oltean. În presă a răsuflat informația că CFR Cluj ar putea intra în faliment dacă nu-și atinge obiectivul sportiv, în vreme ce FCSB, plătind salarii uriașe, este probabil pe minus la finalul acestui sezon.

Suporterii

Universitatea Craiova e singurul club din Liga 1 care a înțeles însemnătatea suporterilor pentru un club de fotbal. A mers până acolo încât s-a dezis de conducătorul Marcel Popescu, caz unic în lume. Când acesta a spus despre comunicatul Sezione privitor la locul de desfășurare al finalei Cupei României: „O intoxicație! Diversiune de doi lei!”, patronatul a emis un comunicat în care a precizat: „Clubul Universitatea Craiova nu impartaseste parerea managerului general, domnul Marcel Popescu, referitoare la suporterii care au cerut ca finala Cupei Romaniei sa nu se desfasoare la Craiova. Pentru noi, conteaza si va conta mereu si parerea unui singur suporter, pentru ca Universitatea este a tuturor fanilor ei”.

În plus, a întreținut relația cu fanii prin acțiuni de marketing, iar beneficiile nu au întârziat. Cele financiare sunt directe, având în vedere contribuțiile suporterilor la bugetul clubului prin plata biletelor și abonamentelor, cumpărarea de produse cu însemnele clubului etc, și indirecte, prezența masivă a fanilor pe stadion ajutând în negocierile cu diverși sponsori. Fanii, prezenți în număr important, atât la meciurile de acasă, dar și în deplasări, reprezintă de multe ori al 12-lea jucător și implicit, poartă echipa spre victorii. Relația este una win-win.

Arbitrajele nu mai reprezintă o problemă

Față de sezoanele precedente, când Universitatea Craiova era campioana ligii 1 la comunicate îndreptate împotriva arbitrilor, în această stagiune a devenit campioană europeană la penalty-uri: 15 primite. Așadar, în traseul din acest sezon, cel puțin până acum, oltenii nu s-au mai izbit de obstacolul reprezentat de arbitraje.

Te poate interesa si:

Muicăă! Se umple Gara de olteni!

Finala campionatului se poate juca pe Oblemenco!

Doljul e primul la categoria copii cu ambii părinți plecați la munca in strainatate

ANM anunţă vreme rece, chiar ninsoare în unele zone

Mangia: „Primul gând era locul 3. Acum vom lupta să ajungem mai sus”

Finala campionatului se poate juca pe Oblemenco!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0