23.4 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

700.000 de euro pentru transferul lui Bogdan Racovițan la Universitatea Craiova!

Bogdan Racovițan este printre puținii fotbaliști care au făcut față la Campionatul European de tineret!

Sorin Cârțu spune că un singur fotbalist al naționalei de tineret s-a ridicat la înălțimea unui turneu final. Este vorba despre Bogdan Racovițan, pe care a vrut să îl transfere la Universitatea Craiova. Fostul președinte al trupei din Bănie a dezvăluit că Iftime a cerut 700.000 de euro în schimbul fundașului central. Mihai Rotaru nu a vrut să plătească acea sumă, iar apărătorul a ajuns în Polonia, unde a devenit campion.

700.000 de euro pentru transferul lui Bogdan Racovițan la Universitatea Craiova!

Asta e la noi! Vorba lui Mihai Rotaru, am atacat subconștient. Ce presiune? Nu știai că ești la Campionatul European de Tineret, de cine să fii pregătit? E vina selecționerului sau a ta? Adu alții! Nu sunt fotbaliștii pe care îi dăm noi pe 2-3 milioane de euro? Asta e valoarea lor, mă, când dau de adversari cu ștaif. Jucătorii care dau de greu, încep să se plângă la patron, patronul își vede interesul financiar. Nu există niciun intermediar între jucători și patroni, indiferent că e președinte sau ce o fi el. De aici pleacă tot răsfățul ăsta. Problema la români e lipsa antrenamentelor. Jucătorii noștri sunt răsfățați. Singura greșeală făcută de Emil Săndoi a fost că trebuia să riște, dacă bați e bine, dacă pierzi, tot acolo ești. Uitați-vă mai mult la jucători, lăsați antrenorul!

Mie mi-a plăcut Racovițan! Îmi dau dreptate când eu am încercat să-l aducem la Craiova, chiar dacă patronul de la Botoșani cerea 700.000 de euro. Mă bucur pentru el, e cam singurul care a făcut față la nivelul competiției. Spania, Italia și Franța au bătut cu 1-0, ce înseamnă asta? Înseamnă că e un echilbru în joc, că fotbalul nu înseamnă niciodată doar atac sau apărare. Eu am fost acuzat că joc defensiv, dar niciodată nu am avut sub doi atacanți în echipă. Echipa asta a stat fizic bine? Să fim serioși!”, a spus Sorin Cârțu, la DigiSport.

Racovițan, dezamăgit după EURO U21

La finalul turneului final, Bogdan Racovițan s-a declarat dezamăgit de rezultatele obținute de naționala de tineret a României. Tricolorii mici au terminat grupa pe ultimul loc și au fost eliminați de la Campionatul European.

Un sentiment negativ, 0 victorii, 0 goluri. Ne-am dezamăgit pe noi și am dezamăgit toată țara. Asta este, încercăm să mergem în față și să ținem capul sus. Astăzi puteam să câștigăm meciul, dar asta este, mergem mai departe”, a declarat fundașul.

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles