9 motive psihologice surprinzătoare pentru care cineva se poate îndrăgosti de tine

Cei de la Insider au făcut o introspecție psihlogică și au aflat cum poți cuceri ușor „adversarul“.

 

Dacă îți pasă de mediu

Ți se spune Mr. Green? Ai șanse mai mari la o relație durabilă, potrivit unui studiu realizat anul trecut. Femeile se simt atrase. Tot cercetarea respectivă evidențiază că relațiile născute în cluburi, spre exemplu, se bazează pe atracția fizică și, de regulă, sunt scurte ca durată.

 

Când „joci dur“

 

Un experiment din 2014, bazat pe speed-dating, a arătat că bărbații își doresc mai tare o parteneră la care e greu de ajuns, care se arată total dezinteresată de întrebările care i se pun.

 

Expresia feței spune multe

 

În 2011 s-a făcută un studio pe 1.000 de subiecți, cărora le-au fost arătate fotografii cu reprezentanți ai sexului opus și au fost întrebați cât de mult îi atrag

Rezultatele au arătat că bărbații au considerat femeile mai atractive atunci când acestea păreau fericite, iar mai puțin attractive când expresia feței denota mândrie.

 

Dacă nu știu dacă le placi

 

Un pic de mister nu strică pentru a ajunge să ai întâlnirea cu persoana dorită. Tot veche din 2011 este o cercetare care sugerează că ești dorit de femeile care nu știu ce sentimente ai față de ele.

 

Dacă te asemeni cu partenerul actual sau cu ex-ul

 

Femeile găsesc mai atractiv bărbatul care se aseamănă cel mai bine cu unul dintre partenerii ei recenți. Bine, să nu se fi despărțit cu bibelouri și pahare aruncate spre el.

 

Dacă gesticulezi mult

Cauți iubirea? Atunci fii prezent acolo. Umple spațiul din jurul vostru cu cât mai multe gesture. Cercetătorii au analizat bărbații și femeile în cadrul unor sesiuni de speed-dating. Și au ajuns la concluzia că procentul celor care și-au dorit o nouă întâlnire s-a dublat în cazul celor care și-au folosit mâinile și întregul corp în dialog comparativ cu cei care au stat nemișcați.

Dacă aveți puncte în comun

 

Firile opuse se atrag este doar un clișeu, care n-are nimic în comun cu realitatea. Studii ale cuplurilor desfășurate pe zeci de ani au evidențiat că rezistă cei care au cât mai multe lucruri în comun.

 

Dacă împărtășiți trei compatibilități de bază

 

Pornind cumva de la Sigmund Freud, teoria psihologului Canadian Eric Berne spune că fiecare persoană are trei stări:

Părintele: Ce gândești

Copilul: Ce simți

Adultul: Ce ai învățat

 

Terapistul Peter Pearson apreciază că unitatea cuplurilor este mai puternică dacă se potrivesc răspunsurile la următoarele întrebări:

Părintele: Ai valori și credințe similare în ceea ce privește lumea?

Copilul: Vă distrați împreună? Sunteți spontani? Vă place să călătoriți împreună?

Adultul: Reușiți să rezolvați împreună problemele?

 

 

Dacă ai un câine

În cadrul unui experiment, 100 de femei din Israel au citit descrierile unor bărbați. De fiecare data când povestea era despre un bărbat care avea un câine creștea interesul, iar respectivul era apreciat drept mai potrivit pentru o relație pe termen lung.

Posesorii de animale de companie lasă semnalul că sunt capabili de relații pe termen lung. În plus lasă impresia de relaxare și fericire.

Mai mult, într-un studiu din 2008, un tânăr de 20 de ani a reușit să facă rost de mai multe numere de telefon de la femei atunci când își plimba câinele, decât când era singur.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *