fbpx

95 de cazuri de coronavirus confirmate! SCENARIUL 3, la un pas să devină realitate

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus în România a ajuns la 95, autoritățile pregătindu-se astfel de intrarea în scenariul 3 al epidemiei de COVID-19.

Vineri au fost confirmate 36 de noi îmbolnăviri printre care cea a unui copil de doar 1 an. Cazurile au legătură cu români veniți din țări afectate de COVID-19, persoane revenite în țară și contacți ai acestora, potrivit hotnews.ro

După ce Italia a anunțat extinderea „zonei roșii” la nivelul întregii țări, iar România a suspendat cursele aeriene din și către Italia, s-a produs un adevărat exod la granițe, zeci de mii de cetățeni români încercând să se întoarcă acasă cu mașinile personale sau autocarul. Conform normelor în vigoare, ei trebuie să stea în carantină două săptămâni.

Caz 95 — Bărbat, 55 ani din Caraș Severin, venit din Italia, carantinat în Dâmbovița, confirmat la 13.03.

Caz 94 – Femeie, 27 ani, din Caraș Severin, sosită din Italia în 10.03, carantinată în Dâmbovița, confirmată în 13.03

Caz 93 – Femeie, 41 ani, din Iași, sosită din Franța, internată în Spitalul de boli infecțioase Iași în 13.03, confirmată în 13.03.

Caz 92 – Femeie, 41 ani, din Iași, lucrează în Mureș, venită din Dubai în 08.03; face naveta Iași -București; din 09.03 a mers la serviciu; debut în 12.03, confirmată în 13.03.

Caz 91 – Copil, 1 an, din Bacău, contact cu mătușa venită din Italia în 03.03 confirmat în 13.03. Mătușa este asimptomatică, urmează testarea.

Caz 90 – Femeie, 64 de ani, din Neamț, venită din Italia în 09.03, confirmată în 13.03.

Cazul nr. 89 de infectare cu coronavirus – Femeie de 49 ani din Bihor, venită din Italia în data de 10.03 și aflată în autoizolare.

Cazul nr. 88 – Bărbat, 45 ani, din București, venit din Londra în 9.03, internat vineri cu febră, frisoane, la Spitalul Victor Babeș București, confirmat pozitiv.

În scenariul 3, valabil pentru înregistrarea a 101 până la 2.000 de cazuri, se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale. Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.

De asemenea, vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Se vor căuta noi spații pentru carantină. Este posibilă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Ministrul interimar al sănătății, Victor Costache, consideră că prin măsurile pe care autoritățile române le-au luat în ultimele săptămâni au reușit să întârzie cât de mult creșterea cazurilor de coronavirus.

„Era foarte greu să nu avem acest virus și pe teritoriul României. Am luat și măsuri foarte drastice împreună cu primul-ministru, ați văzut că am fost a doua sau a treia țară din Europa care a impus încetarea traficului aerian, a traficului feroviar, a traficului rutier greu (din Italia – n.r.) și am reușit să întârziem această creștere, dar evident, într-un final, inevitabilul s-a produs și ați văzut că marea majoritate a pacienților au venit din alte țări, deci încă nu avem o răspândire pe teritoriul României”, a declarat, vineri seara, ministrul interimar al sănătății, Victor Costache, la Digi24.

În 3 minute poți să citești și: Primul parlamentar român infectat cu coronavirus! Conducerea PNL se izolează la domiciliu

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0