12.8 C
Craiova
vineri, martie 29, 2024

Prețul benzinei crește agresiv! Românii, cei mai cei din UE!

România a ajuns să aibă cea mai agresivă scumpire a benzinei din Uniunea Europeană! Fără drumuri ca afară, dar cu un consum mai mare, românii trebuie să se adapteze prețurilor!

Potrivit datelor de la Comisia Europeană, România a avut cea mai agresivă scumpire a benzinei dintre toate cele 28 de state membre.

Prețul carburanților a crescut cu mai mult de 10 procente în anul acesta.  Un litru de benzină costă acum, în medie 5,81 de lei pe litru, un avans de 12,6% față de luna decembrie 2017. Prețul motorinei a ajuns la 5,89 de lei pe litru, cu un avans  ceva mai redus, de 11,7%.

Românii plătesc mai mult pe un litru de motorină decât cei din Luxemburg, Spania sau Austria, state cu un nivel de trai mult mai ridicat decât cel din România. Pe lângă asta, litrul de benzină e mai scump în România decât în Ungaria, Bulgaria sau Polonia.

Chiar dacă drumurile din țară nu le permit șoferilor să se deplaseze într-un ritm avantajos, din punctul de vedere al consumului de carburant, prețul acestuia crește.

Citește și: Anchetă la școală. Profesoară, amenințată cu bătaia de un elev

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Accesează-ne și aici!

Latest Articles

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Atentie Ads Block!!!

Va rugam dezactivati Ads Block, pentru a vioziona reclamele noastre de pe site. Va multumim de intelegere!