14 C
Craiova
vineri, aprilie 19, 2024

Fostul căpitan, Alex Băluță: ”Nu se va mai naște niciodată unul ca el”

Fostul căpitan al Universității Craiova a suferit mult la aflarea veștii că Prințul din Bănie, Ilie Balaci, s-a stins din viață!

Legenda Băniei, Ilie Balaci, a lăsat un gol în sufletele oltenilor. Fostul căpitan al alb-albaștrilor, Alex Băluță, a fost devastat când a auzit că Minunea Blondă joacă de acum în echipa îngerilor. Acesta a povestit pentru Spy News cum Balaci i-a influențat cariera și l-a ajutat de-a lungul timpului.

„Când vine vorba de Universitatea Craiova, mă gândesc inevitabil la Ilie Balaci. Un mare reper în fotbalul românesc, o legendă ce nu va pieri niciodată. Auzisem atâtea lucruri despre el, atunci când eram mic. A fost un jucător de excepție și un mare exemplu pentru toți cei din generația mea și nu numai. 

Datorită lui (Ilie Balaci, n.r.), Craiova a realizat transferul meu, de la Viitorul. Domnul Ilie Balaci a fost cel care a insistat să mă transfere și a vorbit peste tot frumos de mine, tuturor. A știut că voi ajunge departe. Mi-a zis să vin la Craiova pentru că sunt oltean, am ambiție mare și știe că voi reuși să devin un mare fotbalist. Pe teren, domnul Ilie Balaci era un fenomen, cu greu îl puteai urmări, pentru că avea o tehnică de dribling pe care nu o mai întâlnești, în zilele noastre. 

Am aflat de moartea domnului Ilie Balaci de pe rețelele de socializare și am fost în stare de șoc, timp de câteva minute. E greu să exprim în cuvinte ce am simțit, e copleșitor. Am simțit un mare gol în mine, am simțit că a plecat dintre noi un om de valoare. Nu se va mai naște niciodată unul ca el!

Eu nu știam să aibă vreo problemă (Ilie Balaci, n.r.), era un om care se respecta zilnic, făcea numai lucruri frumoase și sănătoase, era mereu alături de echipă, venea la meciuri și arăta mult mai tânăr decât vârsta pe care o avea. 

Ultima dată când am vorbit cu el a fost înainte cu meciul cu Viitorul din play-off-ul ligii 1, eram în fața hotelului unde ne-am cazat atunci, cu Mitriță (Alexandru Mitriță, actualul căpital al celor de la CS U Craiova), a venit să ne încurajeze și să ne ureze baftă. Am stat de vorbă cu el (Ilie Balaci, n.r.) și ne-a întrebat câte goluri credem că dăm astăzi, ne-a zis că noi trebuie să împingem mereu echipa, ne-a strâns mâna și ne-a zis: „Hai, piticilor, că voi dați gol amândoi”. Eu am marcat de două ori, iar Mitriță o dată. Ne-a motivat doar din vorbe, doar dacă auzeai numele lui, te încărcai pozitiv”, a povestit pentru spynews.ro, Alexandru Băluță, cel care joacă acum la Slavia Praga.

 

Citește și Dumnezeul Olteniei, condus pe ultimul drum de mii de oameni!

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles