5.6 C
Craiova
vineri, aprilie 19, 2024

Iohannis a lăsat-o pe Olguta fără minister!

Klaus Iohannis a acceptat schimbarea Olguţei Vasilescu de la Ministerul Muncii, însă a refuzat să semneze numirea acesteia în funcția de ministru al Transporturilor. Practic, Olguta Vasilescu a rămas în afara Guvernului, iar locul ei va fi luat de Marius Budăi.

Președintele a anunțat că a aprobat o mare parte dintre propunerile de noi miniștri, chiar dacă a susținut că întreaga remaniere guvernamentală este o soluție mai puțin bună.

Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran, se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate”, a fost o parte a anunțului lui Iohannis.

Președintele are dreptul să refuze o singură dată propunerile de miniștri, iar Guvernul poate să numească o altă persoană.

 

Foto: adevarul.ro

Citește și: Primaria fara salariati! Edilul urbei: “Nu este entitate juridica”

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles