12.8 C
Craiova
vineri, martie 29, 2024

Craiovenii, buni de plata! Gigacaloria, la un pas de scumpire

S-a stabilit! Incepand cu 2019, craiovenii platesc mai mult la caldura si la intretinere!

Ultima sedinta din acest a an a Consiliului Local nu s-a terminat fara dispute. Primarul si consilierii PNL s-au contrazis pe proiectele care au vizat cresterea unor tarife la unitati.

„Participăm la o ședință tristă. Și spun acest lucru pentru că observăm că se anunță scumpiri. Craiovenii vor avea de suferit. Salubrizarea, apa, canalul, termoficarea, la toate se anunță măriri de preţuri. Noi, consilierii PNL, nu suntem de acord cu ele și vom vota împotriva punctelor care privesc aceste modificări de tarif. Este absurd ceea ce se dorește. Nu ne impune Uniunea Europeaă, de exemplu, să creștem tariful pentru serviciul de salubrizare, ci ne-a impus acest lucru actualul Guvern”, a spus consilierul local Marian Vasile.

Colegul său, Marinel Florescu, a vorbit referitor la creşterea tarifului la energia termică: „Veţi spune că sunt motive obiective care stau la baza acestor creșteri. Propun să amânăm această modificare, această creștere, până în 2021 când vor crește pensiile și salariile. Între timp, le recomand craiovenilor să își ia măsuri pentru a face față valului de scumpiri anunțat pentru anul viitor. Apa, canalul, salubrizarea, termoficarea, toate vin la pachet”.

Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova, a raspuns afirmatiilor consilierilor PNL: „Mă provocați și trebuie să spun, din nou, că nu facem altceva decât să respectăm legea. Vă rog să citiți cu atenție anumite proiecte, anumite legi și să vorbiți doar atunci când înțelegeți ceea ce este acolo. În toate situațiile enumerate de dumneavoastră este vorba despre respectarea legii”.

Consilierii au votat impotriva, insa proiectele au fost aprobate.

Preţul de distribuţie şi furnizare a energiei termice, prin punctele termice, va fi în cuantum de 292,06 lei/Gcal, inclusiv TVA, iar tariful la energia termică facturată populaţiei, de 250,29 lei/Gcal, inclusiv TVA. Referitor la serviciul de salubrizare, de anul viitor, craiovenii vor plăti 8,51 lei pe lună, fără TVA, iar din 2019 se va introduce şi taxa specială de salubrizare. 

Citeste si Oltenii pot face transferul iernii în Liga 1!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Accesează-ne și aici!

Latest Articles

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Atentie Ads Block!!!

Va rugam dezactivati Ads Block, pentru a vioziona reclamele noastre de pe site. Va multumim de intelegere!