11.7 C
Craiova
vineri, aprilie 19, 2024

Cea mai scazuta temperatura din tara. „Polul frigului” a fost detronat

In noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2019 s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura din tara! In ce oras a fost inregistrata!

Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârșia Lotrului, în Vâlcea: – 23 de grade. La Târgu Lăpuș, în Maramureș, au fost – 22 de grade în cursul nopții de luni spre marți, iar la Stâna de Vale, în Bihor, – 21 de grade, potrivit Libertatea.

Conform meteorologilor, temperaturile sunt in scadere si in perioada urmatoare, iar gerul isi va face simtita prezenta. Potrivit specialistilor de la ANM, vor aparea si ninsorile in zilele urmatoare.


„Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius” a declarat luni Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), conform Mediafax. 

„Polul frigului” de la Miercurea Ciuc a fost detronat de Obarsia Lotrului din judetul Valcea.

Sursa foto – Libertatea

Citeste si Evenimentul Zilei aruncă bomba în curtea statului de drept din Craiova

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles