12.8 C
Craiova
vineri, martie 29, 2024

Condamnat la inchisoare, gasit mort in casa inainte de incatusare

Este vorba de un medic valcean, in varsta de 67 de ani, care a fost condamnat definitiv, ieri, la 3 ani si 4 luni de inchisoare

Constantin Ploscaru, in varsta de 67 de ani, medic chirurg din Valcea, a fost condamnat la inchisoare pentru tentativa de omor, de Curtea de Apel Pitesti.

Barbatul a fost gasit decedat, miercuri seara, in casa de vacanta din comuna Berislăveşti. Miercuri isi aflase sentinta definitiva, 3 ani si 4 luni de inchisoare pentru tentativa de omor. Medicul Emil Bărbulescu era la acea vreme seful garzii, fiind responsabil de blocul operator. Si-a gasit colegul, pe doctorul Constantin Ploscaru in sala de chirugie, intre cei doi pornind un conflict, care a dus la ranirea medicului Emil Barbulescu. Mai exact, seful garzii i-ar fi reprosat medicului chirurg ca tine sala ocupata cu un caz nu foarte grav, care s-ar fi putut rezolva printr-un tratament.

Dr. Ploscaru a luat un bisturiu cu care l-a tăiat pe coleg în zona claviculară. „Constantin Ploscaru şi persoana vătămată B.E. au avut un conflict spontan în blocul operator – chirurgie, moment în care inculpatul Ploscaru Constantin, având în mână un bisturiu, i-a produs victimei o plagă în regiunea cervicală antero – laterală stânga, cauzându-i secţiunea muşchiului sterno-cleido-mastoidian şi leziune jugulară externă”, spuneau anchetatorii la scurtă vreme după producerea incidentului.  Victima a fost supusa unei interventii chirurgicale, in timp ce dr. Ploscaru a fost dus la audieri, fiind declansata si o ancheta interna la acea vreme. Initial agresorul a primit o pedepeasa de 5 ani si 6 luni in urma cu doi ani, data de Tribunalul Judetean Arges.

Ulterior, miercuri, 23 ianuarie, s-a pronuntat sentinta definitiva. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti i-au micsorat pedeapsa, doctorul fiind condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare. In plus, dreptul de a profesa i-a fost interzis. Nu este prima data cand doctorul valcean isi pierde dreptul de a profesa. In urma cu un deceniu si jumatate, acesta şi-a mai pierdut dreptul de a-si practica meseria pentru şase luni, după ce a decis să transfere un pacient la un alt spital din Craiova, în loc să-i acorde asistenţă medicală de urgenţă. Pacientul si-a pierdut viata la scurt timp după ce a ieşit pe poarta spitalului din Valcea.


Dr. Constantin Ploscaru a solicitat în timpul procesului schimbarea încadrării juridice din tentativă de omor în loviri şi alte violenţe, insa acest lucru a fost imposibil.

 „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi inculpatul Ploscaru Constantin, împotriva sentinţei penale nr. 460 / 02.10.2017, pronunţată de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 402 / 90 / 2016, intimate părţi civile fiind Bărbulescu Emil şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând: reţine în favoarea inculpatului circumstanţa atenuantă şi reduce pedeapsa aplicată inculpatului de la 5 ani şi 6 luni închisoare, la 3 ani şi 4 luni închisoare. Interzice inculpatului şi dreptul de a exercita profesia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii. (…) Definitivă.” , conform sentintei definitive.

Miercuri seara, dupa aflarea sentintei, chirurgul a plecat din Ramnicu Valcea spre casa de vacanta din comuna Berislăveşti, unde urma sa-i astepte pe politisti. A fost gasit mort de fiul sau si un prieten, care venisera sa-i fie alaturi. Medicii au incercat sa-l salveze, insa n-au reusit. Acestia au constat decesul. Potrivit oamenilor legii, medicul Constantin Ploscaru a suferit un infarct.

Citeste si Exclusiv, nunta anului! Ştim locul, data şi invitații de varf!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Accesează-ne și aici!

Latest Articles

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Atentie Ads Block!!!

Va rugam dezactivati Ads Block, pentru a vioziona reclamele noastre de pe site. Va multumim de intelegere!