14 C
Craiova
vineri, aprilie 19, 2024

Carnea de porc și pasăre va fi mai scumpă cu 40%

Chiar dacă în ultimele săptămăni, carnea de porc și pasăre a avut un preț mai mare cu 20%, Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania a anunțat o altă creștere, de până la 40% a prețului.

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine menționează într-un comunicat că: „Preţul cărnii de porc şi de pasăre atinge cote alarmante pentru buzunarul consumatorului român. În cadrul Conferinţei SIIC’2019 – Industria Cărnii, atrăgeam atenţia asupra creşterii preţului la carnea de porc şi pasăre, în doar două săptămâni, cu 20% şi previzional pentru perioada imediat următoare cu aproximativ 40%. Preţul la carnea de porc şi pasăre a atins aceste previziuni şi va creşte în continuare cu 30-40%

Conform ACEBOP, România este dependentă de importul de carne deoarece nu are capacitatea de a reproduce cantitatea suficientă de carne de porc și pasăre.

Dacă România avea astăzi o capacitate normală de producţie pasăre şi porc, nu ne-am mai fi găsit în situaţia de a cumpăra carne la un preţ pe care buzunarul cetăţeanului român nu şi-l permite. Atragem atenţia că NU fermierii sunt cauza exploziei preţurilor, ei rămân tributari unor politici de piaţă necontrolate şi speculaţiilor unor carteluri comerciale„, explică reprezentanții ACEBOP în comunicat.

Asociația susține că importatorii din România care achiziționează porci vor fi nevoiţi să plătească săptămâna viitoare 80 de euro/cap, în situația ăn care cererea fermelor de îngrășare este dublă.

ACEBOP cere Guvernului să facă o prioritate din construcția fermelor de reproducție, deoarece aceasta este acțiunea principală care ar ajuta la păstrarea producției de carne din România.

În 3 minute poți să citești și:  Elevii craioveni nu vor primi transport public gratuit

Ministrul și-a depus demisia pe Facebook

 Ion Prioteasa: „Vorbim de aproape 180 de milioane de euro”

În căutarea Luizei, eleva din Liceul Nenițescu!

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles