5.6 C
Craiova
vineri, aprilie 19, 2024

Se deschide o nouă pârtie la Rânca!

E oficial! Pasionații de sportul pe zăpadă se vor bucura la aflarea acestei vești!

După mult timp de indiferență, iată că din acest an, statiunea Rânca va beneficia de încă o pârtie. Pârtia de la Pâpușa, la Telescaun, are o nouă administrare, domeniul schiabil fiind de acceași dimensiune.

Anul acesta la Rânca se va schia și pe pârtia de pe Păpușa, la TELESCAUN. După ani buni de dezinteres, pârtia are un nou managemet, același care deține domeniul schiabil funcțional din Rânca. O nouă pârtie de peste 2 km va brăzda zona Păpușa!”, se aratîă pe pagina oficială de Facebook a stațiunii Rânca.

Initiativa este veche de 10 ani, din 2009 fiind pusă in discuție, dar cu toate acestea, abia acum turistii de pot bucura de un nou spatiu, ideal pentru vacanță. Organizatorii s-au gândit si la cei mai puțin pregătiți și au pus la dispoziție școli în care, atat copiii, cât si adulții pot învăța să schieze.

Stațiunea montană Rânca este situată în județul Gorj, la o altitudine de 1600 de metri, în Munții Parâng. Accesul în Rânca se face pe Transalpina, sau DN 67C Bengesti (Gorj) – Sugag (Alba), drum modernizat și bine întreținut până în stațiune chiar și iarna. În timpul iernii, însa, Transalpina este închisă, iar la Rânca se poate urca doar dinspre Novaci.

Text redactat de Liviana Nicolae

În 3 minute poți să vezi și: Adriana Trandafir: „M-am gândit să renunț la viață!”

25 de mașini vandalizate în cartierul Brazda lui Novac!

Populare masivă: 1500 de kilograme de crap!

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles