6.7 C
Craiova
joi, aprilie 18, 2024

Of, of, of, lung e drumul spre play off!

După 8 etape din ediția în curs, Craiova avea 9 puncte în plus față de FCSB. În etapa a noua a pierdut acasă cu FCSB (primul meci cu Victor Pițurcă pe bancă), în ultima etapă din acest an a pierdut și-n deplasare, iar acum FCSB are cu 1 punct peste Craiova și cu probabila victorie din restanța cu Voluntari, 4 puncte.

Programul jocurilor a menajat participantele în cupele europene, care nu s-au întâlnit între ele în primele 6 etape. Nu-i nimic, se întâlnesc în ultimele etape. Craiova joacă după Viitorul, iar Viitorul după Gaz Metan. Așa se întâmplă că echipele acestea au mulți adversari comuni la final de sezon regulat. Și mulți adversari puternici. Doar Botoșani, care ar avea ceva puncte de recuperat, a scăpat de combatantele clasate în fața sa.

Primele 3 clasate și-au asigurat intrarea în play off (chiar dacă Astra va suporta penalizarea de 3 puncte), mai sunt 4 echipe care-și dispută celelalte 3 locuri. Ele mai au următorii adversari:

Craiova: Gaz Metan (a), Viitorul (d), Iași (d), CFR (a).

Gaz Metan: Craiova (d), CFR (a), Clinceni (d), Dinamo (a).

Viitorul: Iași (d), Craiova (a), CFR (d), Clinceni (a).

Botoșani: Chindia (d), Harmannstadt (a), Sepsi (d), Iași (a).

Așadar, Craiova întâlnește două concurente directe pentru play off plus liderul. Dintre toate echipele angrenate-n bătălie, are cei mai mulți adversari din play off.

Primul meci, cu Gaz Metan, pe „Ion Oblemenco“, este esențial pentru Craiova. O victorie ar putea să-i fie aproape suficientă pentru prinderea biletului de play off, mai ales c-ar sta mai bine în meciurile directe cu Gazul (în tur a câștigat cu 3-2) și stă mai bine și-n cele cu Botoșaniul (1-1 și 3-1). Cu Gaz Metan va lipsi Bălașa, suspendat, ceea ce nu ne dăm seama dacă e rău sau bine. Craiova are ascendentul ultimelor trei meciuri pe teren propriu cu Gazul, câștigate fără gol primit. În caz că nu va câștiga cu Gaz Metan, va fi deranj mare, dar calificarea încă va depinde de ea. Va trebui să câștige cu Viitorul, bunăoară. Primul pas.

Un teren care i-a priit Craiovei este cel de la Iași: 3 victorii în ultimele 3 meciuri.

Această ediție de campionat a colcăit de rezultate slabe ale echipelor tari în fața celor mult mai prost cotate decât ele. Iașiul a luat 4 puncte cu CFR, câte 3 cu Steaua și Dinamo și a făcut egal la Craiova; Hermannnstadt a luat 3 puncte cu Craiova și a făcut recent egaluri cu Viitorul și CFR, unde mai pui c-a deturnat-o din lupta la play off pe Dinamo, operă desăvârșită de Sepsi; Clinceni – egaluri cu Astra, Viitorul și Craiova; Chindia a bătut-o pe Dinamo și a făcut egal cu Craiova; singura victorie a Voluntariului e cu FCSB.

În ultimele etape din sezonul regulat, vremea va fi urâtă, terenurile dificile, echipele scoase din ritm după pauză, noile transferuri neintegrate. Orice rezultat e posibil și de acum înainte.

Rezultatele foarte slabe din deplasare sub Pițurcă, 4 înfrângeri (cu CFR, Sepsi, Astra și FCSB) și 2 egaluri (cu noutățile primei ligi, Clinceni și Chindia) îi vor face pe conducătorii și fotbaliștii Craiovei să înghită sarmalele cu noduri. Iar ca să nu întâmpine asemenea neajunsuri și la final de sezon regulat, Craiova trebuie să-și asigure calificarea înaintea ultimei etape. Ia priviți: în etapa 26, Craiova are acasă cu CFR, în vreme ce contracandidatele ei, tot acasă, primesc pe Dinamo, Clinceni și Iași.

Sursa foto: prosport.ro

În 3 minute poți să citești și: FCSB – Craiova 2-0! Piți, Piți, Piți, lasă-te!

Victor Pițurcă: ”Voi avea o discuție cu patronul echipei!”

Primul jucător al Craiovei care a intrat în vacanță! Și-a luat rămas bun și a plecat în țara natală!

Oltenii au început căutările, iar Victor Pițurcă își dorește jucători de la FCSB!

Craiova se desparte de Pigliacelli! Pițurcă: „Vom aduce un portar, obligatoriu”

VIDEO! Primul care pleacă din Bănie: „Va reunuța la o parte din salariu”

Încă două ocazii pentru Mititelu să arate că e continuator: În total, peste 200.000 de euro!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles