12.8 C
Craiova
vineri, martie 29, 2024

Secretul lui Mangia: „Noi gândim jocul de fotbal pe principii, nu pe scheme prestabilite”

Echipa Craiovei încântă de la începutul sezonului. Iar discursul lui Devis Mangia este în ton cu evoluția acesteia.

 

La conferința de presă de astăzi, Devis Mangia a dezvăluit, referindu-se la sistemul de joc folosit, modul în care privește fotbalul: „În ceea ce privește organizarea jocului, calitatea noastră este că noi gândim jocul de fotbal pe principii, și nu pe scheme prestabilite. Jucătorii noștri sunt pregătiți să interpreteze mai multe modalități de organizare în teren. Faptul că noi începem construcția cu trei fundași reprezintă o resursă și un avantaj. În ceea ce privește organizarea 4-4-2, uneori am fost constrânși, alteori am adaptat-o pe parcursul jocului, considerând-o o soluție. Este un avantaj pentru noi faptul că jucătorii știu să interpreteze aceste moduri de organizare”.

Ca orice antrenor italian, filosofia sa despre fotbal pornește de la ideea de a nu primi gol: „La începutul campionatului, analizați faptul că aveam apărare bună și nu reușeam să înscriem suficient. În momentul acesta ne reproșați contrariul. Noi trebuie să găsim un echilibru, să ne apărăm bine și să înscriem mai mult decât adversarii. La faza defensivă nu voi vorbi niciodată doar de fundași, pentru că participă toată echipa. Trebuie să muncim ca să nu primim goluri. Apoi, am demonstrat că reușim să ajungem la poarta adversă, că putem înscrie. Acum mă interesează creșterea în joc a echipei. Băieții mei știu că avem multe lucruri de îmbunătățit, stă în puterea noastră”.

 

Devis Mangia despre…

… titularizarea lui Mitrovic cu Sepsi: „Avem trei portari de calitate, fiecare are șansa lui să joace. Eu sunt mulțumit de modul cum se antrenează toți trei, trebuie să facem alegerea potrivită pentru echipă. De fiecare dată mă consult și cu antrenorul de portari”.

 

… principala modificare din primul 11 la meciul cu Voluntari: „Nu vom conta pe Mitriță, suspendat pentru cumul de galbene, dar va reintra Băluță”

 

… situația lui Mihai Roman: „El trebuie să-și recupereze încrederea în forțele proprii. Este un jucător cu calități. Sunt convins că va veni și momentul său, că va fi titular. Eu, ca antrenor, trebuie să fac alegeri. Iar acum totul funcționează bine cu Mitriță, Băluță, Burlacu și Gustavo”

 

…situația lui Cristi Bărbuț: „se antrenează foarte bine și cred că-l vom vedea în curând în teren”

 

… jucătorii cu probleme medicale: „Datkovic este apt sută la sută, este la dispoziția noastră. Dimitrov nu știu dacă îl pot folosi de la început cu Voluntari, dar sigur poate intra pe parcurs. Rossi a făcut investigații medicale, la prima vedere nu e ceva foarte serios. Urmează ca astăzi să discut cu doctoral pentru a ști situația concretă”.

 

jucătorii tineri: „în timpul scurt pe care îl am la dispoziție am încercat să fac o evaluare a jucătorilor tineri. O parte dintre ei, cum sunt Burlacu, Screciu, Buzan, Popescu, după cum știți, se pregătesc cu prima echipă și sunt soluții viabile pentru primul 11. Alții, care sunt la echipa secundă, mai au nevoie de calitate fizică ori tehnică pentru a face pasul aici”.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Accesează-ne și aici!

Latest Articles

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Atentie Ads Block!!!

Va rugam dezactivati Ads Block, pentru a vioziona reclamele noastre de pe site. Va multumim de intelegere!