7.3 C
Craiova
joi, aprilie 18, 2024

La mulți ani, Voltaire! Liceul francez din Craiova își serbează Ziua!

De ziua liceului Voltaire, elevii se luptă în teste sportive și de cultură generală, dar și în cadrul unui concurs gastronomic.

 

De unde și până unde 21 noiembrie, e plauzibil să vă întrebați. Că doar nu s-a ținut prima oră de curs a liceului la această dată. Nu, atunci s-a născut Francois Marie Arouet, rămas în istorie drept Voltaire. S-a întâmplat cu 323 de ani în urmă. Am zis să dăm datele acestea pentru că elevii vor trece prin furcile caudine ale unui test de cultură generală de Zilele Liceului, și poate îi întreabă și de cel care dă numele instituției de învățământ.

 

Pe lângă concursuri de cultură generală și sportive, va fi și o competiție gastronomică. Reprezentanți ai fiecărei clase vor pregăti bunătăți, unele cu specific românesc, altele franțuzesc. Iar treaba este destul de serioasă, pentru că juriul este condus de Ciprian Ogarcă, Master Chef România.

 

Spectacol pentru Voltaire la Colibri

 

Dacă primele manifestații se vor desfășura la sediul Facultății de Drept, zonă în care își are sediul și liceul, după ora 13:00, acțiunile se vor muta la Teatrul pentru copii și tineri Colibri, unde va fi spectacolul propriu-zis.

 

În cadrul evenimentului vor fi premiați elevii care au contribuit prin rezultatele lor la promovarea imaginii Liceului Voltaire în cadrul comunității craiovene.

Te mai poate interesa: Targul Toamnei la Scoala Mihai Viteazul! Te va uimi cati bani au strans elevii

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles