6.7 C
Craiova
joi, aprilie 18, 2024

Semifinală Eurovision la Craiova!

Una dintre semifinalele Eurovision România organizată la Craiova. Bugetul pentru organizarea, în Bănie, a uneia din cele cinci semifinale ale concursului de muzică ușoară Eurovision România 2018, este de 41.000 de euro!

Consiliul Local al municipiului Craiova se va întruni pe 22 ianuarie, într-o ședință  pentru a aproba alocarea din bugetul local a sumei de 41.000 de euro, sumă necesară organizării semifinalei în Bănie. Evenimentul va avea loc pe 4 februarie, la Teatrul Național „Marin Sorescu“. Pe scenă vor urca 12 concurenți: Erminio Sinni&Titziana Camelin, Zavera, Mareş Pană, Aurel Dincă, Tavi Clonda, VYROS, Diana Brătan, Carolina Gorun, Elena Hasna, Eliza Chifu, Ayona şi XANDRA.

Primăria Craiova, partener al Televiziunii Române în această semifinală

Primăria Craiova ar urma să participe la acest eveniment în calitate de partener al Televiziunii Române. Tot Primăria Craiova va acoperi din bugetul local cheltuielile necesare. Amenajarea sălii, cu luminile și echipamentul necesar, personalul inclus, , cu onorariile membrilor juriului și ale prezentatorilor, dar și cu cazarea întregii echipe TVR, nu doar a concurenților.

Este pentru prima oară când selecția națională se face în urma a cinci semifinale, organizate în cinci orașe, anul acesta în Focșani (21 ianuarie), Timișoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) și Sighișoara (18 februarie). Pe scenă vor fi cântate 60 de piese, din care juriul va trebui să aleagă 15 care vor intra în cursa finală pentru desemnarea reprezentantului României la Concursul Eurovision din Portugalia. Câștigătorul din finala națională va fi desemnat, de data asta, doar prin votul publicului.

Spectacolul va fi prezentat de Diana Dumitrescu și Cezar Ouatu, iar în Camera Verde  se va afla Alina Șerban, de la TVR Craiova. Accesul publicului va fi gratuit.

 

Vezi unde poți mânca cea mai bună pizza din Craiova 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles