10.6 C
Craiova
joi, martie 28, 2024

Un an de la cele mai ample proteste guvernamentale de după căderea comunismului

Azi se împlinește un an de când Bucureștiul și alte orașe ale țării deveneau scena celor mai ample proteste guvernamentale de după căderea comunismului

Anu trecut, pe 1 februarie 2017, în stradă a ieşit aproape un sfert de milion de oameni indignaţi de modificarea legislaţiei penale. Oamenii au protestat împotriva Ordonanței de Urgență adoptată de Guvernul Grindeanu, cu o seară în urmă, privind modificarea codurilor penale care au fost publicate în Monitorul Oficial.

A fost cel mai mare protest din ultimii 26 de ani

În jur de 150 000 de oameni au ieșit în Piața Victoriei, cerând demisia Guvernului, după adoptarea Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale. Protestul a fost pașnic pe timp de zi, dar seara au degenerat conflicte violente după ce un grup de oameni au aruncat cu fumigene și petarde spre jandarmi.

Oamenii au scandat “Hotii”, “Jos Guvernul comunist”, “DNA să vină să vă ia”, “Pușcăria conduce România”, “Abrogați si plecați”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, “Corectorul”, “Mafia”, “PSD, ciuma roșie”. Numeroase celebrități autohtone, printre care Inna, Tudor Chirilă și Smiley, au postat mesaje de susținere pe Facebook pentru protestele din Piața Victoriei. Altele ba chiar au fost prezente la proteste. Printre acestea se numără și Delia.

A trecut un an de la cel mai mare protest de după căderea comunismului. Anul acesta pe 20 ianuarie s-a protestat împotriva noilor legi aprobate. În fața Parlamentului s-au strâns aproximativ 70 000 de români.

Vezi și cele mai amuzante pancarte de anul acesta de la protest http://bit.ly/2Dy5jDp

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Accesează-ne și aici!

Latest Articles

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Atentie Ads Block!!!

Va rugam dezactivati Ads Block, pentru a vioziona reclamele noastre de pe site. Va multumim de intelegere!