12.6 C
Craiova
joi, aprilie 25, 2024

Sărbătoarea Olteniei în catedrală! Să bați Dinamo și să ai liber spre trofeu!

Fără să simtă bucuria unui trofeu de 25 de ani, în sufletul oricărui oltean s-a împământenit ideea că o victorie cu Dinamo e maximum. Depășită marți după-masă, când Universitatea și-a îngenuncheat rivala, i-a încheiat practic sezonul și, în plus, este atât de aproape de Cupa României.

 

Seară de vis în epicentrul Olteniei. Născut și crescut în iubire pentru culorile alb-albastre inevitabil urăști Capitala, cu „departamentalele” ei Dinamo și Steaua. Iar astăzi a fost scrisă o nouă filă de istorie: primul succes în derby-ul cu Bucureștiul trăit pe noul stadion „Ion Oblemenco”.

 

Devine tot mai evident că este imposibil pentru orice adversar să emită pretenții în cazanul de pe „Oblemenco”, cu 20.000 de suporteri în clocot, pentru culori. Fanii au împins, evident pentru oricine, echipa de la spate. Leii alb-albaștri au plutit deasupra câinilor roșii. Iar Bancone, oltean get-beget, a răpus Dinamo.

 

Nici nu îți dai seama care bucurie e mai mare: că i-ai pus „botniță” lui Dinamo, că i-aia retezat întregul sezon, deși mai sunt trei luni de fotbal în România, ori faptul că Bănia e mai aproape ca oricând parcă de un trofeu.

 

Universitatea e în semifinalele Cupei României. În plus, a devenit principala favorită la adjudecarea trofeului, dat fiind că în competiție au mai rămas Gaz Metan Mediaș, FC Hermannstadt și învingătoarea dintre Iași și Botoșani.

Sursa foto: facebook ucv1948

Citeste si: Mihaela Rotaru, cea mai frumoasă studentă din Bănie, și-a luat premiul!

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles