12.8 C
Craiova
vineri, martie 29, 2024

Liceul de elită „Voltaire” se mută într-un sediu nou!

Liceul „Voltaire”  se mută într-un sediu nou pentru viitorul an școlar! Propunerea ISJ urmează să fie votată în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare!

Liceenii de la „Voltaire” se pot bucura de o nouă mutare a unității într-un sediu nou. Liceul a fost înființat în 2015 din dorința rectorului, Claudiu Dănișor, de la vremea respectivă de a avea un liceu de elită care să funcționeze ca o pepinieră pentru Universitatea din Craiova.

Liceul își mută sediul pentru noul an școlar

Situația unității a fost puțin incertă pentru că noul rector al Universității din Craiova a cerut mutarea într-un nou sediu. A urmat o perioadă de evaluare a spațiilor pentru a se găsi unul potrivit pentru mutarea liceului. În cele din urmă, alegerea a fost Colegiul „Ștefan Odobleja” , unde este suficient spațiu pentru ca elevii să-si desfășoare orele de curs în anul școlar 2018-2019.

Inspectoratul Școlar a considerat Colegiul„Odobleja”  potrivit, prin faptul că numărul de elevi de acolo a scăzut sistematic din 2012 până acum, de la 80 de clase, la numai 57 în anul școlar 2017-2018. Astfel, există suficient spațiu cât să permită mutarea celor 14 clase pe care ar trebui să le aibă liceul “Voltaire” începând cu anul școlar viitor.

De altfel, Liceul Voltaire a câștigat de curând titlul de Liceul Anului 2017-2018.

Fun in Summer la Aman https://bit.ly/2K0RGQl

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Accesează-ne și aici!

Latest Articles

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Atentie Ads Block!!!

Va rugam dezactivati Ads Block, pentru a vioziona reclamele noastre de pe site. Va multumim de intelegere!