12.3 C
Craiova
joi, aprilie 18, 2024

Când se-nvârte roata pe drumul expres Craiova – Pitești!

De la primar citire: dezvoltarea economică a orașului Craiova ține de drumul expres care ne leagă de Pitești și mai departe de București.

 

Sub conducerea lui Mihail Genoiu, Craiova a ajuns pe locul 28 într-un clasament al atractivității orașelor românești pentru mediul de afaceri, top întocmit de Forbes. După Târgu Jiu, Slobozia și Călărași.

 

Primarul a explicat la vremea respectivă de ce s-a ajuns la această situație: „Motivele sunt drumurile de acces. Toți investitorii au această problemă, cu accesul. Faptul că guverne întregi nu s-au uitat la Craiova, că orașul a fost rupt de restul țării este o mare problemă. În rest, luați legătura cu firmele care s-au așezat în parcurile industriale din Craiova și veți vedea care e părerea lor în legătură cu implicarea autorităților locale”.

 

Inițial, în programul de guvernare, a fost vorba de construirea unei autostrăzi care să lege Craiova de Pitești. Studiul de fezabilitate și planul tehnic erau preconizate a se realiza în 2017-2018, iar panglica ar fi urmat să fie tăiată în 2021. Prima problemă a apărut când guvernul Grindeanu a renunțat la ideea de autostradă și s-a mers pe drum expres, în baza unor studii din 2007.

 

Prin urmare, în octombrie 2017, Compania de Drumuri a deschis oferte pentru cele patru tronsoane de drum expres. Care s-au izbit de contestații. Instanțele judecătorești s-au pronunțat asupra unor contestații, astfel încât Compania de Drumuri va fi obligată să reia de la zero licitațiile.

 

În concluzie ne aflăm fix în poziția din care am plecat. Adică, am putea pune în ramă clasamentul Forbes care ne situează în spatele Sloboziei, Buzăului și Călărașiului. Cine știe ce ne va rezerva viitorul, dacă drumul expres care să ne lege de Pitești îl împiedică pe Genoiu să continue seria investițiilor și să atragă oameni de afaceri care să revitalizeze orașul. Pentru că, cel puțin până în 2021, previziune de altfel optimistă, nicio roată nu se va învârti pe drumul expres.

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles