16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

A fost și invers: 5-2 pentru Craiova! De două ori

Universitatea Craiova – Steaua Bucuresti 5-2! Nu e utopie, era o realitate. Vremea în care Steaua pleca cu 5 goluri încasate de la Craiova este acum amintire. Complexul Steaua se prelungește parcă la infinit.

 

A fost o perioadă în care bucureștenii tremurau înaintea deplasării în Oltenia. Dacă Universitatea le dădea doar patru spuneau: mulțumim! Mulți dintre cei care au fost duminică seara la Severin, ori au ținut pumnii Craiovei din fotolii, au aflat de anii de glorie doar din poveștile bunicilor. Ei sunt contemportanii unei ere cu recorduri negative, în care Craiova nu a mai bătut Steaua de 15 ani. Mai mult, în etapa trecută a primit 5.

 

În era Craiova Maxima însă Steaua nu emitea prea mari pretenții când venea în Bănie. Mărturie stă statistica pe care o privim cu nostalgie:

 

25.06.1983: Universitatea Craiova – Steaua București 5-2

16.06.1985: Universitatea Craiova – Steaua București 5-2

18.06.1986: Universitatea Craiova – Steaua București 5-4

07.06.1992: Universitatea Craiova – Steaua București 5-4

De-am juca numai în iunie cu Steaua…

 

Atunci în Craiova – Steaua jucau Sorin Cârțu și Rodion Cămătaru

 

Sorin Cârțu, ofticat după umilința de la Severin, a trimis unui ziarist un mesaj: „Vezi că în 83 am bătut Steaua la Craiova. A dat Cami 4 și eu unul. Apoi, în 85 le-am dat tot 5 la Craiova. Am dat eu 4 și am rata și un penalty”.

 

Cel care a rămas celebru printre multe altele și cu sintagma: „tricoul Craiovei ardea pe mine” a făcut și o scurtă caracterizare a meciului, întrebat de prosport.ro:  “La squadra ha giocato male”. Când joci cum au jucat ei… nici un fel de agresivitate, de răutate. Şi când iei gol în minutul unu spune ceva, că au jucat superficial. Li s-a întâmplat rău treaba încă din primele minute şi după a mers tot mai rău. Am văzut şi modul în care s-au prezentat după. Şi după, când s-au apropiat puţin iar s-a rupt echilibrul jocului. Înainte de meci nu prevedeau o victorie a uneia sau a alteia. Mă gândeam că amândouă încearcă să-şi menţină starea de spirit bună pe care o au în ultima perioadă”.

 

Duminică, la Severin, Craiova – Steaua s-a încheiat 2-5. Dar ce s-a întâmplat? A căzut vreun bloc? Că doar Steaua n-a luat mai mult de un punct și jumătate 🙂

Te poate interesa si: Craiova – FCSB 2-5. Bine că nu s-a inaugurat noul stadion!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles