fbpx

A înșelat mai mulți elevi spunându-le că le vinde subiectele corecte la BAC!

Bărbatul vindea subiectele pe o pagină web creată de el.

Individul a fost depistat de oamenii legii, iar acum se află sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

„În luna iunie 2020, în urma unui incident cibernetic, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de tentativă la fraudă informatică. Astfel, a fost documentată activitatea infracţională unei persoane bănuite că, folosind o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web, ar fi creat o pagină web unde ar fi oferit spre vânzare, în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie, subiecte despre care pretindea că ar fi urmat să fie date la examenul de Bacalaureat 2020″, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), citat de protv.ro

În urma plății subiectelor, barbatul nu mai răspundea la telefon.

Infractorul mai este bănuit și pentru inducerea confuziei, deoarece a modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informaţii referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său.

Potrivit protv.ro, în urma investigaţiilor desfăşurate, a fost identificat principalul suspect, un bărbat, de 22 de ani, din Buzău. De asemenea, a fost identificată şi o victimă, de 19 ani, din judeţul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfăşurare.

Pe data de 30 iunie, poliţiştii Direcţiei Investigaţii Criminale, cu sprijinul IPJ Buzău,  au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la adresa persoanei bănuite, aceasta fiind depistată.

De asemenea, au fost ridicate mai multe echipamente IT şi terminale mobile suspectate că ar fi fost folosite în comiterea actelor infracționare.

Citește și :

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0