A murit după ce a aşteptat mai mult de 7 ore să fie consultat

Un bărbat de 79 de ani a murit în faţa Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, după ce, spun rudele, a aşteptat mai mult de 7 ore să fie consultat. Medicii susţin că bărbatul a fost consultat, însă rudele acestuia au refuzat internarea.

Rudele bărbatului au postat pe Facebook imagini, scriind că acesta a ajuns la spital, cu ambulanţa, luni dimineaţă, scrie www.digi24.ro

Aceleaşi rude susţin că bătrânul a stat pe holurile spitalului de la ora 10.00 până după ora 17.00 fără să fie băgat în seamă. Bărbatul spunea că îi este rău, fiica lui ar fi cerut sfat de la asistente, iar acestea îi spuneau ce să facă şi să îl ţină de mână. Rudele susţin că după ora 17.00 au fost întrebate ce vor să facă, să îl ducă pe bătrân acasă sau să îl interneze la terapie intensivă, iar fiica bărbatului a spus că dacă acesta e pe moarte, îl ia acasă.

Bătrânul a murit în faţa spitalului.

În schimb, reprezentanţii spitalului spun că rudele pacientului au refuzat internarea.

„Persoanele respective nu ar fi trebuit să refuze internarea. Au refuzat internarea, au semnat în foaie, şi-au asumat întreaga răspundere. Au refuzat, au scris în foaia de urgenţă că refuză internarea, contrar indicaţiilor, pentru că medicul de gardă a vrut să-l interneze, dându-şi seama că e o urgenţă şi că o să moară dacă nu e tratat, iar dânşii şi-au asumat această răspundere, după aceea mai voiau o salvare de trimis acasă. Şi cum era şi firesc, până la urmă, pacientul a decedat”, a declarat Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

Acesta a mai spus că bărbatul a fost îngrijit în spital timp de mai multe ore şi că era în stare gravă când a fost adus.

„A fost îngrijit la noi de la ora 12.50, de când a venit, până la ora 16.20, când a plecat. S-a prezentat cu hemoragie digestivă, era cu fibrilaţie, cu insuficienţă cardiacă şi cu şoc hemoragic. Practic, ei sunt de vină, pentru că ei au refuzat. Filmările degeaba le-au făcut, pentru că, din moment ce tu semnezi că vrei să iei pacientul în halul acela, pentru că era caz de reanimare, trebuia să i se bage sânge urgent. Dacă i se băga sânge, nu murea omul. Nu i s-a băgat sânge, a murit imediat”, a spus reprezentantul spitalului.

În 3 minute poți să citeși și: Tricolorii lui Rădoi inaugurează stadionul pentru FCU Craiova și Pandurii!

Turul României la ciclism, prima competiţie sportivă care ajunge pe TransBucegi

Mirel Rădoi a anunțat stranierii U21!

Papură, demonstrație de putere la Botoșani!

Mihai Rotaru este gata să-l vândă pe Pigliacelli în Serie A!

De ce nu i-au pus grecii întrebări lui Papură!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *