fbpx

A săpat sute de morminte pentru a convinge populaţia să respecte măsurile de izolare

Un primar a pus să se sape sute de morminte din cauza epidemiei noului coronavirus şi cu scopul de a îndemna populaţia să respecte izolarea. Măsura este controversată în contextul în care localitatea pecare o conduce nu a înregistrat niciun deces, relatează AFP.

Primarul Boris Filatov, un om de afaceri bogat, excentric, foarte activ pe reţele de socializare, care conduce localitatea Dnipro din Ucraina a săpat 615 morminte, în mai multe cimitire, iar 2.000 de saci mortuari etanşi au fost pregătiţi în această localitate industrială cu aproape un milion de locuitori, situată în zona central-estică.

„Celor care nu înţeleg mereu, (le transmit că) ne pregătim de ceea ce este mai rău”, a scris el pe Facebook la 2 aprilie, anunţând că vrea să sape aceste sute de morminte şi îndemnând locuitorii oraşului să se supună regulilor de izolare la domiciliu, adesea neglijate de populaţie.

„Fără nico exagerare, este o problemă de viaţă şi de moarte”, a tunat primarul, agitând astfel ameninţarea unei amenzi în valoare de 17.000 de hrivne (570 de euro) celor care nu se izolează. Este vorba despre o sumă foarte importantă în această ţară, una dintre cele mai sărace din Europa.

În care Dnipro se înregistrează în mod oficial doar 13 cazuri de covid-19 şi niciun deces.

În total, în Ucraina s-au înregistrat 1.668 de bolnavi de covid-19, boala provocată de noul coronavirus, şi 52 de morţi, scrie Adevărul.

foto: adevarul

În 3 minute poți să citești și: 4 infectați cu COVID19 s-au plimbat o săptămână printre doljeni!

Cu gura şi nasul acoperite”. Încă un județ în care masca de protecție devine obligatorie

VIDEO! Modelul coreean explicat în toate detaliile: „Aceasta e știința!”

Facem măști! Români, hai să fim cehi!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0