Urgență! A sughițat și a sunat la pompieri!

Dacă sunați la numărul de urgență, nu trebuie să vă mirați dacă așteptați ceva! Urgențele altora pot fi adevărate crize existențiale!

Un gorjan a sunat la ISU, nimic anormal, dar motivul? Motivul a fost monumental: „Domnule, de vreo 10 minute sughit”. Bărbatul a ținut să le atragă atenția pompierilor că dacă va păți ceva, aceștia vor fi răspunzători.

Reprezentanţii ISU Gorj au făcut public pe pagina de Facebook un apel telefonic primit în urmă cu câteva zile:

Dispecerul: – Bună ziua! Aţi sunat la pompieri! Ce urgenţă aveţi?

Apelantul: – Bună ziua! Domnule, de vreo 10 minute sughit!

Dispecerul: – Aveţi stări de rău, suferiţi de vreo afecţiune?

Apelantul: – Nu, nu mă doare nimic, dar dacă mi se întâmplă ceva de la sughiţatul astă?

Dispecerul: – Aţi mai păţit până acum?

Apelantul: – Nu, că de aia vă sun!

Dispecerul: – Aţi încercat să beţi un pahar cu apă? Faptul că sughiţaţi, neavând alte simptome şi fără să suferiţi de vreo boală, cu siguranţă, nu vă pune sănătatea în pericol! Încercaţi să beţi o gură de apă şi vă rugăm să reveniţi cu un apel pe numărul 112 doar dacă vă simţiţi rău!

Apelantul: – Şi cum domnule, nu vine nimeni să mă vadă?

Dispecerul: – Simptomele dumneavoastră nu reprezintă o urgenţă medicală! Nu o să vină nimeni să vă vadă doar pentru că sughiţaţi! Altcineva poate chiar o să aibă nevoie de ajutor şi echipajul o să fie ocupat să vă dea dumneavoastră un pahar cu apă! Vă repet că puteţi reveni cu un apel pe 112 doar dacă vă simţiţi rău!

Apelantul: – Dacă mi se întâmplă ceva, voi o să răspundeţi! (…)

Dispecerul: – Întotdeauna ne asumăm răspunderea pentru ceea ce facem! Vă mulţumim pentru “urări” şi nu uitaţi să beţi o cană cu apă! O zi frumoasă!

În tot acest timp telefonul suna şi cineva care chiar avea o situaţie de urgenţă era în aşteptare! Acesta este un apel primit în urmă cu ceva timp în dispeceratul nostru! Nu ai nevoie de înalte studii sau de o capacitate intelectuală extraordinară să realizezi că sughiţul nu reprezintă o urgenţă medicală! Nici pentru a realiza că în timp ce tu te vaiţi că sughiţi şi aştepţi să vină un echipaj SMURD să te vadă există posibilitatea ca un alt om, sau un copil poate, să aibă cu adevărat nevoie de ajutor, iar noi să fim ocupaţi să-ţi aducem o cană cu apă…şi mai este foarte probabil ca, în cazul lor, nu minutele, doar câteva secunde pierdute să fie fatale…şi în cazul astă nu credem că ne-am putea scuza pentru că tu ai vrut să te vadă un echipaj SMURD doar pentru că sughiţai!”, scriu reprezentanţii ISU Gorj.

În 3 minute poți să citești și: Polițiștii s-au trezit în mașinuțele bușitoare!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *