fbpx
22.2 C
Craiova
duminică, iunie 13, 2021

Adevăratul Metin2, măcar o dată!

Cine nu și-ar dori să mai joace, măcar o singură dată, acel Metin2!

- Advertisement -

Perioada de glorie, 2009 – 2011, atunci când Metin2 era printre cele mai iubite jocuri din România. Vorbim despre serverul oficial, care a început cu aventura numită Leonis și a continuat cu Virgo, Pegasus, Sagita, Corvus, Taurus sau Hydra. Este vorba despre ani de zile în care oameni de toate vârstele și-au dedicat timpul acestui joc, dar au rămas cu amintiri frumoase.

Cine nu și-ar mai dori să reînceapă „de la 0”, așa cum se spunea. Sigur îți amintești prima dată când ai crescut la câini, prima misiune dată de Căpitan sau prima armă care ți-a eșuat la fierar. Acum, nu putem decât să ne reamintim împreună de adevăratul Metin2.

Adevăratul Metin2, măcar o dată!

Nu știai de unde să îți faci instructajul pentru vrăji, dar te-ai prins repede că pergamentele din stânga te vor ajuta, împreună cu punctele marcate pe hartă. Puțini vor recunoaște că nu au știut cum să-și bage punctele în status sau în vrăji, că a durat multă vreme până să afle cum se face un M sau ce să mai vorbim despre G-uri și P-uri.

La lvl 25, dacă ai avut noroc, ai reușit să faci din prima misiunea pentru cal, dar numai după ce ai stat ore bune în temnița Maimuțelor. Nu a fost ușor să ajungi acolo. A fost posibil numai după ce ai făcut multe misiuni în Map1, până să fii trimis către Muzician, să treci de Amazoanele de la portal și să faci ochii mari în fața unui nou tărâm.

Negocierile erau ușoare la început, pentru că nu cunoșteai adevărata valoare a obiectelor și le schimbai pentru ce aveai nevoie. A trecut timp și până să ajungi să înțelegi cât de importante sunt pietrele Metin și ce înseamnă să farmezi. După ce ai descoperit Map2 și calul te-a ajutat să te miști mult mai repede, misiunile au devenit mai ușoare, la fel ca înaintarea în lvl. Cel mai probabil, tot în Map2 ți-a picat și primul FMS. Da, sabia aia pe care și-o doreau toți și pentru care te bucurai ore întregi după ce îți vedeai numele scris cu galben deasupra ei.

Ai ajuns la lvl 30 cu greu și credeai că deja cunoști toate secretele jocului, dar abia atunci avea să devină mai interesant. Odată cu acest nivel, lucrurile s-au complicat, într-un mod frumos. Puteai să mergi la pescuit sau la minerit și să faci niște bani în plus. Unii vindeau peștii, alții îi desfăceau pentru scoici. Cei mai curajoși desfăceau și scoicile pentru perle.Tot la pescuit s-au creat multe prietenii și s-au făcut multe afaceri între jucătorii ce aveau mai mult timp să urmărească „ce se striga”.

Mulți își doreau să facă lvl 30 pentru a putea pune FMS-ul, alții pentru că deja descoperiseră că mai aveau doar 5 nivele până să-și poată face cal armat. La acea vreme, misiunea pentru calul armat nu o puteai face singur și era nevoie să faci gupă cu mai mulți jucători, care să te ajute să omori arcașii din deșert, pentru că nu toată lumea știa de pietrele Metin din Valea Orcilor. Acolo s-au trăit emoții mari: timpul părea prea scurt, colegii păreau dezinteresați, apărea și țestoasa pe care o vedeai pentru prima dată și multe altele.

După ce ai reușit să își faci armatul, lucrurile păreau mult mai ușoare. Da, doar păreau. A fost ușor să spargi pietrele Metin din Map2, să crești până la lvl 39 la sălbatici și să strângi niște bani pentru o Secure Uriașă +7, al cărei atac părea mai bun decât FMS-ul tau +6. Poate, între timp, ai descoperi Arhanii și ai făcut rost de un RIB, dar tot era foarte mare tentația armelor de nivel ridicat. Îți doreai să crești cât mai repede până la 40 pentru secure și 42 pentru Dragon, armura aceea albastră, care strălucea din ce în ce mai mult cu fiecare + dat la fierar. Totuși, nu a fost ușor. Ai întrebat în stânga și în dreapta și ai fost trimis la BO. La acea vreme, dacă nu aveai un caracter bine pus la punct, cu statusuri corecte, puncte adăugate corect în vrăji și ITM cât de cât bune, nu putea face față decât într-un party. Este vorba despre acea grupă în care se băgau jucători până la refuz, în care mereu trebuia să fie un Ninja pentru lure și un Șaman pentru buff. Când prindeai loc în party te bucurai și sperai să nu fie nevoie să pleci de la calculator sau să nu te dea liderul grupei afară. Creșteai greu, experiența pe care o primeai era îngrozitoare, dar ție ți se părea că totul e ok.

Ai reușit să intri și într-o Breaslă, acolo unde se comunica, oamenii se ajutau între ei și cea mai interesantă parte era atunci când „se dădea WAR”. Războiul între bresle era o adevărată confruntare a orgoliilor și puțini ratau astfel de evenimente.

Ușor, ușor ai învățat mai multe secreta ale jocului și caracterul tău a fost din ce în ce mai puternic. Totuși, apărea, din nou, problema legată de lvl. După ce te-ai chinuit la BO, în party-uri, băgând mobi în zid sau luptând cu 4-5 grupe, ai reușit să faci lvl 53, poate chiar 54. Dinții de orc erau răsplata ta, pe lângă experiență. Norocoșii, după lvl 50, vedeau și câte un BLESS (Pergament Binecuvântat), dar nu era de ajuns. Așa că ai hotărât să îți încerci norocul în V1, apoi în V2, acolo unde mergeai cu un inventar plin de licori și te întorceai cu unul plin cu clopote pe care să le vinzi la Negustoreasă, pentru a mai scoate ceva bani din cei investiți la intrare.

De fiecare dată când plecai de la calculator încercai să faci un magazin și să vinzi cât mai multe până la întoarcere. Banii deveneau din ce în ce mai ușor de făcut, odată cu înaintarea în lvl, dar și nevoile caracterului erau mai mari. Armele, armurile sau bijuteriile trebuiau să fie cât mai puternice, iar pentru acest lucru aveai nevoie de yang. Totuși, existau seri în care se făcea DT-ul. Turnul Demonilor era asaltat de jucătorii ce doreau să-și crească ITM fără să fie nevoiți să aibă materiale de upgrade. Și acelea erau momente interesante, în care mulți au reușit să facă arme unice pe serverele lor, la acea vreme.

Erau zile și nopți pe care le petreceai în lumea Metin2, dar nu le-ai regretat și poate că ți-au folosit la ceva și în viața reală. Totuși, astăzi nu mai există plăcerea jocului de altădată. Nu pentru că nu mai sunt aceiași jucători, ci pentru că nu mai este același joc. Lucrurile s-au schimbat, iar mulți încă se gândesc la momentul în care vor mai juca, măcar o dată, adevăratul Metin2.

Cine nu și-ar dori să mai joace, măcar o singură dată, acel Metin2?

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

FOTO: Zeci de schelete umane dezgropate la Pielești!

Imagini rupte din filmele de groază, lângă Craiova! Lucrările la drumul spre Pitești s-au oprit! Duminică dimineața, imaginile cu zecile de schelete umane acoperite...

VIDEO: Bătaie între elevii Școlii de Penitenciare Târgu Ocna și mai mulți oameni!

Imagini din timpul scandalului: Scaune rupte, bâte și tineri gata să păzească deținuții din țară și să dea perverse ca pe Târgu Ocna! Mai mulți...

Bogdan Lobonţ, favorit să-i ia locul lui Adi Mutu!

„Briliantul” poate fi înlocuit chiar de fostul său coleg de la naționala României! Tricolorii mici au rămas fără selecționer, iar șefii de la Federația Română...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles

FOTO: Zeci de schelete umane dezgropate la Pielești!

Imagini rupte din filmele de groază, lângă Craiova! Lucrările la drumul spre Pitești s-au oprit! Duminică dimineața, imaginile cu zecile de schelete umane acoperite...

VIDEO: Bătaie între elevii Școlii de Penitenciare Târgu Ocna și mai mulți oameni!

Imagini din timpul scandalului: Scaune rupte, bâte și tineri gata să păzească deținuții din țară și să dea perverse ca pe Târgu Ocna! Mai mulți...

Bogdan Lobonţ, favorit să-i ia locul lui Adi Mutu!

„Briliantul” poate fi înlocuit chiar de fostul său coleg de la naționala României! Tricolorii mici au rămas fără selecționer, iar șefii de la Federația Română...

Accident grav, produs pe unul dintre cele mai importante drumuri din țară!

Cum s-a întâmplat totul și în ce stare se află victimele impactului rutier! Două mașini s-au ciocnit frontal, duminică dimineața, pe DN 7/E 81, în...

Pescar, găsit mort la 9 kilometri de mal!

După ce s-a încheiat prohibiția, pescarii au început să-și piardă viața în Oltenia! Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea, care avea planificată...