12.3 C
Craiova
miercuri, septembrie 28, 2022

Vești noi pentru elevi: cum se va desfășura admiterea la liceu, anul acesta!

Care sunt etapele prin care vor trece viitorii liceeni

Admiterea la liceu pentru anul școlar 2022-2023 se va face tot în două etape, însă doar în prima etapă candidații vor fi repartizați computerizat. În a doua etapă de admitere la liceu, repartizarea absolvenților clasei a VIII-a se va realiza de către comisia județeană de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII.

La repartizarea computerizată, realizată în prima etapă de admitere, vor participa numai elevii care au susținut Evaluarea Naţională. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2022-2023 stabilit de Ministerul Educației, candidații care vor participa la această primă etapă vor completa fișele cu opțiuni în perioada 4-11 iulie 2022, iar repartizarea computerizată a acestora la liceu este programată pe 14 iulie, urmând ca viitorii liceeni să își depună dosarele de înscriere la școlile la care au fost repartizați în perioada 15-20 iulie.

Admiterea candidaţilor pe locurile speciale pentru rromi, respectiv pe locurile distinct alocate în unităţile de învăţământ de masă pentru candidaţii cu CES se face computerizat, într-o sesiune distinctă, desfăşurată înaintea etapei de repartizare computerizată. Situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată vor fi rezolvate de către comisia de admitere județeană în zilele de 21, 22 și 25 iulie 2022, respectându-se, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere, fără a depăşi numărul maxim de 30 de elevi la clasă.

Candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunţat, în scris, la locul ocupat şi candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat se repartizează în a doua etapă de admitere în învăţământul liceal, pentru candidații din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022-2023.

A doua etapă de admitere în învățământul liceal va debuta pe 25 iulie, când vor fi afișate centrul de admitere, situația locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților rromi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, locul de desfășurare și graficul probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă. Candidații vor putea depune cereri de înscriere în perioada 1-3 august 2022 și vor fi repartizați în licee în perioada 4-5 august 2022. În această etapă, repartizarea candidaţilor se realizează de către comisia de admitere judeţeană, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform unei proceduri aprobate de aceasta, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar şi comunicată unităţilor de învăţământ.

Dacă după derularea celor două etape de admitere prevăzute în calendar se mai înregistrează solicitări ale candidaţilor din seria curentă, precum şi ale candidaţilor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023 de înscriere în clasa a IX-a din învăţământul liceal de stat, inspectoratul şcolar, prin comisia judeţeană de admitere, va repartiza aceşti candidaţi, în intervalul 22 august 2022 – până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, respectiv în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII pentru absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Lovitură pentru România! Prima mare putere din Europa care nu mai acceptă români!

Dolj: Un tânăr de numai 26 de ani a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,152FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles