21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Adversara României, OUT de la Euro!

Când se așteaptă decizia celor de la UEFA!

România o are adversară pe Belarus, în grupa pentru calificările la Euro. La viitorul comitet executiv organizat de UEFA, pe 4 aprilie, se va examina o posibilă excludere a Belarusului din competițiile continentale.

În urma unei astfel de decizii, țara ar fi exclusă inclusiv din preliminariile EURO 2024, potrivit gsp.ro, care citează ARD. România va întâlni Belarus, marți, la București.

Belarus poate fi exclusă din grupa în care se află și România

Motivul unei posibile excluderi este implicarea Belarusului în războiul din Ucraina, de partea invadatorilor ruși. De altfel, echipele din Rusia au fost excluse în 2022 din toate competițiile organizate de FIFA și UEFA. Atât naționala, cât și echipele de club.

„UEFA are de multă vreme intenţia să discute despre situaţia Belarusului la următoarea reuniune a comitetului nostru executiv”, a transmis, potrivit sursei, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, .

Conform acestor surse, 100 de europarlamentari au cerut forului condus de Ceferin să excludă Belarus din toate competițiile continentale. Din cauza implicării în războiul din Ucraina. Comitetul UEFA în care se va discuta problema excluderii Belarusului va avea loc la o săptămână de la meciul României cu naționala Belarusului.

Nancy Faeser, ministrul german de Interne, a cerut din 2022 excluderea Belarusului din preliminarii. Pentru ca echipa națională de fotbal să nu se poată califica în niciun fel la EURO 2024, găzduit de Germania.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles