fbpx

Aeroportul din Craiova reia zborurile către trei zone importante!

Craiovenii au șansa să călătorească, din nou, în cele trei locuri din afara țării! Cursele au fost reluate!

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a salutat reluarea curselor aeriene operate de pe Aeroportul Internațional Craiova către Londra (Luton), Madrid și Barcelona, după suspendarea impusă în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.

Se reiau zborurile către trei destinații foarte căutate. Chiar astăzi au loc primele curse către Londra și Madrid, iar joi o să se poată călători și către Barcelona.Situația este îmbucurătoare și potrivit informațiilor transmise de operatorul aerian, doar astăzi prin terminalele de la Craiova vor trece peste 500 de pasageri, care vin din sau se îndreaptă către Anglia, Spania și Italia. Către Londra vor fi curse în fiecare zi a săptămânii, în timp ce pentru Barcelona și Madrid sunt prevăzute câte două curse săptămânal.

Într-o postare pe Facebook, Consiliul Județean Dolj se arată preocupat atât de îmbunătățirea infrastructurii aeroportului, cât și de cea a experienței călătorilor și a companiilor de profil. Susține că documentația elaborată de către responsabilii de la Aeroportul Internațional Craiova pentru proiectul de modernizare și extindere susținut din fonduri europene, cu o valoare estimată de 75 de milioane de euro, a fost înaintată spre analiză consultanților de la JASPERS, preconizându-se că în toamnă va putea fi depusă și cererea de finanțare.

În paralel, echipa de la aeroport se ocupă de contracte privind securizarea completă a Aeroportului Internațional Craiova, precum și de proiecte care vizează extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri.

Directorul Aeroportului Internațional Craiova, Adrian Predescu, declară faptul că vor exista 18 decolări și tot atâtea aterizări în fiecare săptămână,iar Craiova este conectată cu 7 destinații din spațiul european: Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Köln și Londra.Trebuie menționat faptul că toate cursele către Spania, Italia și Germania au o frecvență de 2 zboruri pe săptămână, în timp ce spre Anglia se poate călători în fiecare zi.

În 3 minute poți să vezi și:După ce a învățat la lumânare, Mia Khalifa a luat BAC-ul cu 10 în Romania!

Construcția fabricii sunliquid a companiei Clariant din Podari progresează!

Coronavirusul a ajuns și la echipa Craiovei!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0