23.4 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Aghiasma face minuni! Gorjenii au din nou căldură după ce preotul a stropit instalațiile defecte

Muncitorii n-au reușit în patru zile ce a realizat părintele cu câțiva stropi de apă sfințită

Furnizarea agentului termic s-a reluat, în Motru, acolo unde oamenii au stat 4 zile în frig și fără apă caldă din cauza unor defecțiuni la instalația uzinei. Gorjenii și-au petrecut chiar și Revelionul în frig. Astfel că sătui de ger au chemat un preot să le vină în ajutor. Acesta a stropit cu apă sfinţită instalaţiile Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din municipiul Motru, în urma unei avarii care s-a produs în ultima zi a anului 2021. „Nu ştiu cum a venit preotul şi cine l-a chermat. Nu am amănunte. A venit să stropescă instalaţiile, dar nu au funcţionat“, a spus primarul municipiului Motru, Cosmin Morega (PSD).

La scurt timp după ritualul făcut de preot, defecțiunile au fost remediate. Coincidență sau nu, după 4 zile de eforturi, motrenii se pot bucura acum de o iarnă mai călduroasă.

Cursurile şcolare s-au reluat ieri, 3 ianuarie, în sistem online în municipiul Motru ca urmare a faptului că şcolile nu au fost încălzite. În dimineaţa de luni s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar primarul a fost desemnat să se ocupe de remedierea avariei şi reluarea furnizării agentului termic.

„Se face tot posibilul ca de astăzi să fie furnizat agentul termic. Au fost mai multe defecţiuni în lanţ. Am fost desemnat coordonatorul acţiunii de remediere a avariei şi reluarea furnizării agentului termic. Probabil că din cauza calităţii slabe a păcurii, care a dus la o defecţiune în lanţ: pompe arse, motoare şi aşa mai departe“, a spus primarul Cosmin Morega.

Angajaţii UATAA nu şi-au primit salariile de peste o săptămână. „Încercăm ca împreună cu directoarea tehnică să găsim o variantă pentru acordarea salariilor, care ar fi trebuit să fie virate angajaţilor înainte de sărbătoarea Crăciunului“, a mai spus primarul Cosmin Morega.

În Motru există un război între Cosmin Morega, care este şi preşedintele PSD din localitate, şi Dan Matei, preşedintele PNL Motru şi directorul Direcţiei Publice Motru, societatea aflată în subordinea Consiliului Local. Dan Matei susţine că Primăria Motru nu a virat banii necesari plăţii salariilor şi că în dimineaţa de luni, 3 ianuarie 2022, a fost blocat de poliţiştii locali să intre la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din care face parte, notează Adevărul.

FOTO: facebook.com/stamate.matei.7

Român prins la furat în noaptea de Revelion după ce și-a rupt piciorul și n-a mai putut să fugă!

VIDEO: Scandal în trafic! Zece persoane s-au luat la bătaie

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles