fbpx

Ce țară a micșorat considerabil ajutorul social pentru străini

Reforma potrivit căreia, străinii și familiile mari sunt grupurile ce vor avea parte de o reducere a ajutorului social, a fost votată joi, în parlamentul Austriei.

Astfel, în prezent, suma minimă standard oferită ca ajutor social este de 885 de euro pe lună, iar străinii vor primi cu 300 de euro mai puţin începând din iunie, cu excepţia situaţiei în care aceștia au cunoștințe medii de germană sau avansate de engleză.

Cei care devin părinți vor primi 221 de euro pentru primul copil, 133 de euro pentru al doilea copil și doar 44 de euro pentru fiecare copil în plus.

Numărul străinilor care primesc beneficii sociale minime trebuie limitat în favoarea austriecilor nevoiaşi”, a declarat parlamentarul Dagmar Belakowitsch, membru al Partidului Libertăţii (FPOe) în cadrul legislativului.

Dintre cele aproximativ 239.000 de persoane care au primit acest ajutor în 2017, aproape jumătate erau străini şi aproape o treime refugiaţi, potrivit celor mai recente statistici oficiale.

Partidele de stânga au dezaprobat amendamentele reformei beneficiilor sociale, spunând că adâncesc diviziunile sociale şi alimentează sărăcia.

Este credinţa noastră fermă că nu trebuie să stigmatizăm anumite grupuri sau persoane”, a declarat şefa Partidului Social-Democrat, Pamela Rendi-Wagner.

În 3 minute poți să citești și: Patimile mieilor urcați de olteni în autobuze!

Cum i-a achitat banca datoria de aproape 45.000 de euro

Supermarketul Lidl va fi închis în toată țara

 Ecaterina Andronescu: „Maxim 25 de elevi într-o clasă!L

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0