fbpx

ALERTĂ! A fost depistat al doilea român infectat cu coronavirus

Un al doilea român a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus. E vorba de un cetățean român care se afla la bordul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină de două săptămâni în largul coastelor Japoniei.

Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, la bordul căruia au fost identificate mai multe persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19, au început să debarce miercuri, anunță televiziunea publică din Japonia, NHK.

A proape 500 de persoane vor fi debarcate, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății din Japonia, scrie gandul.info care citează Reuters.

Debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră pe care se află și 17 români, vine după o perioadă de carantină de două săptămâni în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo.

La bordul navei au fost depistate peste 540 de persoane infectate cu noul coronavirus. Majoritatea celor diagnosticați au fost transportați la spitale din Japonia.

La bordul navei Diamond Princess se aflau 3.700 de persoane, dintre care aproape jumătate sunt japonezi.

Autoritățile japoneze au anunțat că procesul de debarcare a celor de pe navă ar trebui să se încheie vineri, dar vasul va rămâne în carantină deoarece unii pasageri au decis să rămână la bord.

Până acum, Statele Unite au evacuat 300 de pasageri, aceștia fiind preluați de două avioane private și transportați în SUA.

De asemenea, șase sud-coreeni și un japonez au zburat miercuri dimineața spre Coreea de Sud cu un zbor charter.

Alte țări care au anunțat că vor prelua pasageri de pe Diamond Princess sunt Hong Kong, Canada, Italia și Taiwan.

MAE român a transmis, luni, că românii de la bordul vasului de croazieră vor debarca și ei, iar decizia privind întoarcerea în țară le va aparține.

foto: facebook

În 3 minute poți să citești și: Papură primește întăriri: Revenire surprinzătoare în Bănie!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0