21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

Alertă! Imigranții arabi au intrat și-n România: 19 irakieni au fost prinși la Calafat

Nu am devenit încă un El Dorado, ci momentan suntem doar o punte de trecere spre Europa de Vest, destinația predilectă a imigranților.

 

Din această toamnă devine tot mai evident că o nouă rută a refugiaților spre Europa Occidentală trece prin țara noastră. În nici 24 de ore au fost capturați peste 50 de irakieni și sirieni.

După o urmărire ca-n filme pe malul Dunării, polițiștii de frontieră din Calafat au reușit să oprească două mașini care transportau nu mai puțin de 19 cetățeni irakieni. La început, organele legii au încercat să oprească autoturismele în trafic, dar conducătorii auto au ignorat semnalele regulamentare, continuându-si deplasarea cu viteză. S-a procedat la urmărirea autoturismelor în cauză, iar după aproximativ 12 km unul dintre autoturisme a fost blocat.

Şoferul a abandonat mașina şi a fugit spre vegetaţia din zonă, fiind reţinut imediat de către poliţiştii de frontieră. La controlul autoturismului, înmatriculat în Bulgaria, au fost depistaţi în interior şi în portbagaj 12 cetăţeni irakieni, 7 adulţi şi 5 copii.

În același timp, polițiștii calafetenidescoperit pe raza orașului și al doilea  autoturism, marca Audi, înmatriculat tot în Bulgaria. La vederea autorităţilor, ocupanţii autovehiculului, respectiv 2 cetăţeni bulgari și 7 cetățeni irakieni (5 bărbați, o femeie și un minor), au abandonat autoturismul şi au încercat să fugă, fiind reţinuţi de către poliţişti.

 

O călătorie de 1000 de euro

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit ca întregul grup de migranţi, format din 19 cetățeni irakieni, a traversat fluviul Dunărea cu barca şi a fost preluat de către cei trei cetățeni bulgari, cu intenția de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen, plătind pentru această “călătorie” suma de 19.000 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, cetățenii bulgari și irakieni fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar.

Peste 30 de refugiați, prinși în Timiș

Un grup format din peste 30 de migranti din Siria si Irak, printre care si copii, a fost dat jos in Gara Timisoara Nord, duminica dimineata, din trenul care circula pe ruta Bucuresti- Budapesta.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles