18.7 C
Craiova
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Primul proiect: Jiul, de la Rovine2 la Malu Mare, zonă de promenadă şi agrement

Cele mai ample 6 proiecte pentru dezvoltarea Craiovei sunt propuse de profesorul Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj

Profesorul Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, va transforma în următorii ani zona Jiului, de la Rovine 2 la Malu Mare, într-o zonă de promenadă şi agrement. Acest proiect va prinde viaţă după câştigarea alegerilor din 27 septembrie 2020 şi oferă multiple posibilităţi de relaxare şi petrecere a timpului liber, dar şi de a practica diverse sporturi.

O pistă de biciclete de 28 km de-a lungul Jiului, 26 km zonă navigabilă pe Jiu, sigură pentru sporturi nautice, piscine în aer liber cu plaje amenajate, un parc de aventură la Bucovăţ, de mărimea celui de la Braşov, terase, restaurant şi cluburi, sunt câteva dintre punctele de atracţie care se vor construe pe malul Jiului, în apropiere de Craiova, prin proiectul profesorului Alexandru Gîdăr.

„Singura zonă atractivă de relaxare din Craiova a rămas Parcul Romanescu, construit în urmă cu o sută de ani de un primar liberal: Nicolae Romanescu. Un proiect complex pentru crearea de zone de agreement pe malul Jiului, în apropiere de Craiova, este absolute necesar şi solicitat de foarte mulţi cetăţeni, pentru că judeţul duce lipsă de zone de agrement, de zone de relaxare. Doljul are potenţial şi în această zonă, însă din păcate, fie din delăsare, fie din neştiinţă, acest potenţial nu a fost exploatat. Acolo unde s-a mai încercat câte ceva, cum este cazul Portului Rast, de exemplu, s-a constatat că proiectele erau nefuncţionale. La Rast, lucrurile au fost abandonate şi lăsate în paragină, după ce s-a aruncat pe apa sâmbetei un milion de euro, pentru că administraţia PSD nu s-a gânditşi la felul în care va funcţiona acest proiect după ce se termină banii”, a spus profesorul Alexandru Gîdăr.

Zona de promenadă şi agreement pentru doljeni amenajată pe malul Jiului va trece prin Işalniţa, Breasta, Bucovăţ, Podari, Malu Mare.

„Este posibil! La Bucovăţ, de exemplu, primarul PNL Cristian Tuţă a depus deja un proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unui bazin de înot în zona Palilula. De asemenea, primarul nostru a primit finanţare europeană de 190.000 euro pentru crearea unui traseu de biciclete, printr-un proiect realizat prin GAL-ul Lunca Jiului, în parteneriat cu un GAL din Spania, din regiunea Navarra. Avem şi ceea ce localnicii numesc ‘Transalpina de Dolj’ sau ‘Transalpina de Bucovăţ’, drumul de 5,2 km care leagă localităţile Bucovăţ (satele Palilula şi Cârligei) de Podari, făcând legătura între drumul european de la Podari şi DJ 552, care oferă peisaje pitoreşti, dar care trebuie reabilitat. În zona Palilula se poate construi un parc de aventură, asemănător celui de la Braşov, pentru activitate sportivă şi recreativă în aer liber, un mod foarte plăcut de a petrece timpul liber cu familia şi cu prietenii. ‘Bivoliţele de la Palilula’ sunt încă un punct de atracţie. De asemenea, iubitorii de sporturi nautice vor avea posibilitatea să le practice chiar aproape de casa lor. Ştiţi că în urmă cu câţiva ani la Palilula se organiza cel mai mare festival de muzică electronică din Oltenia. Deci se pot face foarte multe lucruri, dar trebuie să existe seriozitate, determinare şi să avem încredere că şi noi putem”, mai spune profesorul Alexandru Gîdăr.

Zona de promenadă şi agrement, amenajată de-a lungul Jiului, de la Rovine2 la Malu Mare, este una dintre priorităţile profesorului Alexandru Gîdăr în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. Profesorul Alexandru Gîdăr îi cheamă pe craioveni şi pe toţi doljenii să i se alăture, pentru ca după 27 septembrie 2020 acest proiect să poată fi pus în practică.

Alte proiecte ale viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, profesorul Alexandru Gîdăr, pentru Craiova, vizează valorificarea moştenirii Brâncuşi, dezvoltarea Aeroportului Craiova ca poartă turistică a Olteniei, înfiinţarea unui parc IT şi robotică, a unui campus universitar modern şi mutarea gropii de gunoi de la Mofleni. Despre toate acestea, revenim într-un nou articol!

Comandat de PNL Dolj, executat de SC Anja Media Group SRL, cod AEP 21200012

Cele mai tari combinații de zodii!

CNAIR reziliază contractul privind proiectarea A13 Bacău – Brașov!

„După finalizarea procedurilor de încetare a Contractului de comun acord, se vor demara procedurile de achiziție publică” Compania Națională de Read more

Contractele pentru lucrările la loturile 2 și 3 din Autostrada A7 Buzău – Focșani nu pot fi semnate!

Tronsonul 2 are o lungime de 30,8 km, iar tronsonul 3 are 36,1 km. Ce construcții presupun cele două Compania Read more

E oficial! S-a realizat transferul lui Denis Drăguș!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,226FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles