37.9 C
Craiova
joi, august 18, 2022

Alexandru Rafila, despre cât de posibil este ca elevii să înceapă online noul an școlar!

După doi ani de învățământ online, offline și hibrid, nimic nu îi mai ia prin surprindere nici pe elevi

Posibilitatea începrii noului an școlar în mediul online este una destul de mare. În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut primele precizări. Decizia îi va aparține și ministrului Educației. 

klaus iohannis
S-a încheiat pandemia în România!

Klaus Iohannis: „Să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu Read more

Se schimbă perioada de carantinare atât pentru vaccinați, cât și pentru cei nevaccinati!

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a modificat vineri regulile! Care sunt persoanele scutite de izolare Persoanele vaccinate care sunt Read more

Părinții nu știu la ce să se aștepte!

Începutul anului școlar 2022-2023 va avea loc în luna septembrie, iar părinții nu știu la ce să se aștepte. După doi ani de învățământ online, offline și hibrid, nimic nu îi mai ia prin surprindere nici pe elevi. 

După cum cazurile de coronavirus au luat amploare, ministrul Sănătății a făcut primele precizări cu privire la închiderea școlilor. Alexandru Rafila a asigurat că va avea loc o monitorizare continuă a situației epidemiologice, spre luarea unei decizii. 

„Vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu, pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel dă relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital. 

E clar că poţi lua măsuri pe un termen limitat, însă foarte limitat, nu aşa, să ţinem şcolile închise luni de zile, copiii să piardă foarte mult din acumularea de cunoştinţe şi mai ales să piardă foarte mult din modul lor de viaţă şi de dezvoltare normală”, a dezvăluit Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

Școală online sau offline?

Alexandru Rafila consideră că nu va fi cazul să se închidă școlile. Rămâne de văzut dacă noul val pandemic se va epuiza până în luna septembrie, după cum vârful său ar fi în august. 

„Personal, nu cred acest lucru din două motive. Primul motiv este legat de faptul că acest nou val pandemic se va epuiza până la deschiderea şcolilor, lucrul ăsta aproape sigur şi va exista un interval de timp cu un număr mic de cazuri. Sigur, pot apărea şi alte valuri pandemice, dar până la urmă eu cred că lucrurile au intrat într-o anumită normalitate, pe care am regăsit-o de data aceasta şi la Ministerul Educaţiei, în sensul dorinţei de a păstra şcolile deschise”, a spus Ministrul Sănătății.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,816FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles