15.9 C
Craiova
joi, mai 23, 2024

VIDEO: Zeci de craioveni au fost amendați în lipsă de către polițiști

Totul s-a întâmplat în urma unui party la un local din Predești. Tinerii s-au revoltat pe rețelele de socializare

Un craiovean s-a plâns pe rețelele de socializare că a primit acasă procesul verbal în care i se reamintește că a fost amendat după ce a participat la o petrecere, în Predești, unde nu au fost respectate măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

,,La iesirea de la un complex de agremet din Predesti se afla un filtru de politie ( pe strada la cateva sute de metri de complex). Sunt oprit, sunt pus sa suflu in etilotest, apoi sunt legitimati toti cei din masina. Intreb daca am gresit cu ceva si urmeaza sa primesc amenda( normal ca aveam mentiuni de facut).

Mi se transmite foarte clar ca e doar un control de rutina si nu se da nicio amenda! Azi primesc acasa si eu si sorumea, doar ca eu am primit amenda 500 de lei ( pt ca am participat la un eveniment cu peste 50 de pers. desi politia nu a fost in interior, a gost un simplu filtru pe strada) iar soru mea primeste avertisment! Deci amenzile se dau asa dupa ureche cum li se scoala lor basca in cap.

La stadion au fost peste 1000 de pers, nicio amenda, la emi pian mii de persoane, nicio amenda, la manastire de sf maria mii de persoane, nicio amenda! Multumim politiei romane pt abuzuri! Nu degeaba se spune ca toti politistii sunt bastarzi!”

Un alt craiovean remarcă: ,,nu s a oprit nimic…sa nu mai spun ca in interior sunt 4 zone distincte imprejmuite cu gard. Teren de fotbal, piscina, terasa si aerodrom! Sa ma astepte pe strada sa mi spua ca e control de rutina si nu e vorba de amenda…iar apoi sa primesc amenda acasa…”.

Reprezentanții IPJ Dolj se apără spunând că nu au fost întocmite pe loc acele acte întrucât este vorba despre peste 100 de procese verbale și operațiunea necesita foarte mult timp. 

După ce au fost legitimați, doljenii prezenți la petrecere au fost informați despre faptul că urmează să fie sancționați și că vor primi procesul verbal acasă.

„Luând în considerare faptul că pentru abaterile constatate, politiștii aveau de întocmit peste 100 de procese-verbale de constatare a contravențiilor, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid 19 și pentru protejarea sănătății atât a polițiștor cât și a persoanelor participante, au fost legitimate toate persoanele participante, cărora li s-a adus la cunoștință că urmează să fie sancționate, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, recomandându-le ulterior acestora sa părăseasca locația”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Doljenilor li se recomandă să țină cont de măsurile impuse de autorități: „Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.

Conform legii, amenda poate fi contestată în termen de 15 zile de la comunicare. Persoanele pot solicita în instanță plata cheltuielilor de judecată.

Petrecerea a avut loc în data de 8 august într-un centru de agrement din localitatea doljeană Predești fiind o petrecere a Peluzei Sud. La eveniment au participat peste 100 de persoane.

În 3 minute poți să vezi și: Echipele de start în meciul Sepsi – Craiova!

Craiova mută pe piața transferurilor! Semnal că Pigliacelli e pe picior de plecare!

O fetiță de 3 ani este în stare gravă la Spitalul de Infecțioase din Craiova

O tânără a fost agresată sexual în timp ce aștepta metroul

FOTO. Cele două echipe din Craiova îl revendică pe Cristi Neamțu!

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles