Amenzi uriașe pentru iconițele cu Arsenie Boca!

Mulți se simt protejați de iconițele sfințite atașate la oglinda retrovizoare, însă puterea lor dispare în trafic, transformând-se în motivul pentru care șoferii primesc amenzi .

Noul cod rutier prevede amenzi de până la 2900 de lei pentru ce cei ce pun orice fel de obiect, fie el afiș, ornament sau iconiță, în jurul oglinzii retrovizoare, parbrizului, lunetei sau geamurilor laterale.

Astfel că, orice accesoriu, fie el și o iconiță pusă din motive religioase, care îți restrânge într-un fel câmpul vizual, se transformă într-o contravenție sancționată cu amenzi cuprinse între 1300 și 2900 de lei.

Articolul 102, alin. 36 din Codul Rutier prevede: „Constituie contravenții și se sancționează cu amendă: Aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare și semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”.

Șoferii care nu respectă regulile riscă să li se rețină și certificatul de înmatriculare.

În 3 minute poți să citești și: Întâlnire cu doi pui de râs, în pădurile din munții Neamțului

Mihai Luca: „Am pornit cu 55 kg, acum am 77”

Ambasada României din Afganistan, ținta unui atac terorist

Consilierul unui deputat PSD, filmat când înjura și amenința un polițist

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cristina Plesoianu

Latest posts by Cristina Plesoianu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0