18.7 C
Craiova
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Anul școlar s-a modificat! Bacalaureatul pus sub semnul întrebării

Tensiune mare printre liceeni la doar câteva săptămâni distanță de examenul maturității!

Ministrul Educației a anunțat oficial că anul școlar actual se modifică! Acesta se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial. Sorin Cîmpeanu precizează că cele două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară, spre teroarea liceenilor care vor avea pauză timp de o lună de la școală.

„Finalul semestrului al II-lea se decalează 2 săptămâni. Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se muta practic 2 săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvara. În loc sa finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie”, declarat acesta potrivit edupedu.ro.

    Elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 Iunie (în loc de 11 Iunie)
    Elevii clasei a XII-a care termină 18 Iunie (în loc de 4 iunie)
    Învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 Iulie (în loc de 9 Iulie)

Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închide de mâine, dacă nu accepta această variantă. Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Din perspectiva elevilor pentru care mâine este ultima zi de simulare a examenului de Bacalaureat, decizia este una radicală și neașteptată ținând cont că în mai puțin de câteva săptămâni urmează să susțină examenul maturității și nu sunt siguri dacă se va modifica sau nu data probelor.

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, după acuzațiile de plagiat!

Ce spune Emilia Șercan, jurnalista care l-a demascat pe Sorin Cîmpeanu: „Nu este singura situație. Voi detalia când voi scrie” Read more

Plagiatul premierului Ciucă, pe cea mai mare platformă a jurnalismului de investigație!

Emilia Șercan: "În două ore, am descoperit aproximativ 40 de pagini plagiate” Emilia Șercan și-a petrecut ultimii șapte ani scriind Read more

Foto: Ora de Sibiu

De câte puncte mai are nevoie FCU Craiova pentru a fi sigură că intră în play-off!

Șarlatani cu acte, prinși în cabinetul stomatologic!

Doi târgujieni au tâlhărit mai multe persoane în plină stradă!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

31,226FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles