fbpx

Un medic a refuzat sa consulte o pacienta din cauza salarizarii

Este ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, dupa ce un medic pneumolog nu a vrut sa ofere ingrijiri medicale unei paciente venite in stare grava!

O gorjeanca de 63 de ani a ajuns la spital, iar medicul pneumolog a refuzat sa o consulte, chiar daca aceasta se afla in stare grava.

Motivul pentru care consultatia a fost refuzata de medic, dar si pe care doctorita a scris-o in fisa de observatie, este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului” .

Alt medic i-a oferit ingrijiri medicale batranei, pentru ca aceasta sa nu aiba de suferit. „Pacienta a fost internată, săptămâna trecută, la Boli Infecțioase, cu o viroză respiratorie. Are și alte afecțiuni pulmonare și posibil și cardiace. I-a fost făcut testul rapid pentru gripă. Rezultatul a fost negativ. Nu are gripă, avea o viroză puternică. A fost transferată la Terapie Intensivă. Are bronhopneumonie acută. Este ventilată mecanic și, în acest moment, nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a explicat medicul Costinel Popescu, cel care i-a oferit ingrijiri pacientei.

Au fost demarate ancheta la nivelul spitalului, iar acest caz a fost prezentat si la Colegiul Medicilor Gorj. „Cum am aflat de această situație, am convocat Comisia de Etică. Le-am spus să verifice acest caz, să verifice fișa de internare, să vadă dacă într-adevăr este scris așa în această foaie. Dacă este așa, este regretabil și eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancțiune. Vom vedea când vor fi gata concluziile. Comisia are termen două zile să vină cu concluziile și cu propunerile care se impun. Am sesizat și Colegiul Medicilor”, a spus Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Managerul SJU Targu Jiu, a explicat ca nici medicii, nici asistentele, nu ar trebui sa se planga de salarizare. „Fișa de internare nu este locul unde să te plângi de salariu. Acolo trebuie să treci alte informații. Cât privește salarizarea, nu cred că ar trebui să fie nemulțumiri. Spitalul Județean Târgu Jiu este printre puținele din țară unde sporurile sunt aproape de pragul maxim. Salariile au crescut și sunt meritate pentru medici. Este regretabil că se întâmplă așa ceva la spitalul din Târgu Jiu. Dacă așa au stat lucrurile, voi lua cea mai dură măsură”, a declarat directorul spitalului.

Citeste si “Taxi, liber!” nu se va mai auzi sub geamurile de la Casa Albă!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0